Turte cu telemea
IMG_4924
Ingrediente :
250 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
125 g telemea de vaca
1/2 lgt rasa de sare
225 g iaurt
 
Mod de preparare :
Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de copt si sarea si amestecam . Peste ele, adaugam telemeaua de vaca rasa pe ochiurile mari si iaurtul. Framantam putin cat sa obtinem un aluat. Il lasam sa stea 10 minute, apoi il impartim in 4 bucati.
 
IMG_4885
 
IMG_4886
 
IMG_4887
 
Fiecare bucata de aluat o intindem cu mainile pe masa pe care am presarat putina faina, apoi o intindem cu sucitorul, dar nu foarte subtire. Intepam cu furculita din loc in loc, apoi prajim turtele in ulei incins. Le scoatem pe un prosop absorbant de hartie.
 
IMG_4888
 
IMG_4889
 
IMG_4890
 
IMG_4891
 
Foarte foarte bune ! 🙂
 
IMG_4912
 
IMG_4924
 
Le-am servit cu ketchup picant.
Spor la gatit !
Sursa mea : http://www.pokhas.com/retete-culinare/retete-patiserie/262-turte-cu-telemea
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6