Torta Pasqualina
IMG_9376-300x200
 
Aluat :
500 g faina
2 lgt praf de copt
1 lgt sare
200 g unt moale
1 ou
1 galbenus
50 ml iaurt
Umplutura :
1 kg spanac proaspat
3 fire ceapa verde
1 ceapa medie
4 lg ulei
250 g branza ricotta
7 oua
1,5 lg faina
170 g cascaval ras
sare
piper
1/2 lgt nucsoara macinata
Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg lapte
Mod de preparare :
   Aluat : intr-un castron amestecam faina, sarea si praful de copt, apoi adaugam untul.
La sfarsit incorporam oul, galbenusul si iaurtul si framantam pana obtinem un aluat omogen. Invelim intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.
Umplutura :  ceapa verde si ceapa le taiem marunt si le calim in cele 4 linguri de ulei. Adaugam sarea, piperul si nucsoara macinata. Spanacul il spalam si il fierbem timp de 15-20 de minute, stoarcem bine de apa si il tocam marunt. Peste ceapa calita adaugam spanacul tocat.
Incorporam branza ricotta si 2 oua.
Incorporam apoi cascavalul ras pe razatoarea mare, apoi 1 lingura jumatate de faina. omogenizam bine.
Asamblare : dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider , il scoatem din folia alimentara si il impartim in 2.
Intindem o foaie ata de mare cat este forma in care il coacem . Eu am folosit o forma rotunda cu d=24 cm si inaltimea peretilor de 5 cm, deci foaia trebuie sa aiba  24+5=29 cm diagonala.
Asezam foaia in forma unsa cu putin ulei sau unt, iar peste ea turnam umplutura. Pe suprafata umpluturii formam 5 scobituri cu ajutorul unei linguri . In fiecare scobitura spargem un ou crud.
Cea de a doua foaie de aluat o intindem, o asezam deasupra peste umplutura si cu ajutorul unui sucitor taiem marginile .
Din restul de aluat ramas am format 3 suluri pe care le-am impletit cat circumferinta formei (adika 80 cm lungime).  Este bine de folosit o forma cu peretii detasabili.
Ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu putin lapte. Intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla aluatul.
Dam la cuptor pentru circa 40 de minute, adica pana se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se racoreasca putin, apoi putem servi aceasta super-buna-extra tarta cu spanac 😛
 
 
 
Sursa pentru aluat : Cara Gabriela, iar umplutra inspiratie din mai multe retete :d
O tarta ce merita din plin incercata 🙂

7 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Scones cu rosii uscate

Scones cu rosii uscate

Ingrediente : 200 g faina 1 lgt praf de copt 1/2 lgt sare 1/8 lgt piper macinat 50 g unt rece 6 rosii uscate in ulei 50 g branza telemea 1-2 fire ceapa verde 200 ml lapte batut   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam faina, sarea, piperul si praful de...