Torta Pasqualina

Torta Pasqualina

Torta Pasqualina

 
 
Aluat :
500 g faina
2 lgt praf de copt
1 lgt sare
200 g unt moale
1 ou
1 galbenus
50 ml iaurt
 
Umplutura :
1 kg spanac proaspat
3 fire ceapa verde
1 ceapa medie
4 lg ulei
250 g branza ricotta
7 oua
1,5 lg faina
170 g cascaval ras
sare
piper
1/2 lgt nucsoara macinata
 
Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg lapte
 
Mod de preparare Torta Pasqualina :
   Aluat : intr-un castron amestecam faina, sarea si praful de copt, apoi adaugam untul.
 
 
La sfarsit incorporam oul, galbenusul si iaurtul si framantam pana obtinem un aluat omogen. Invelim intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.
 
 
Umplutura :
 
Ceapa verde si ceapa le taiem marunt si le calim in cele 4 linguri de ulei. Adaugam sarea, piperul si nucsoara macinata. Spanacul il spalam si il fierbem timp de 15-20 de minute, stoarcem bine de apa si il tocam marunt. Peste ceapa calita adaugam spanacul tocat.
 
 

Incorporam branza ricotta si 2 oua.

 
 
Incorporam apoi cascavalul ras pe razatoarea mare, apoi 1 lingura jumatate de faina. omogenizam bine.
 
 
Asamblare : dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider , il scoatem din folia alimentara si il impartim in 2.
 
 
Intindem o foaie ata de mare cat este forma in care il coacem . Eu am folosit o forma rotunda cu d=24 cm si inaltimea peretilor de 5 cm, deci foaia trebuie sa aiba  24+5=29 cm diagonala.
Asezam foaia in forma unsa cu putin ulei sau unt, iar peste ea turnam umplutura. Pe suprafata umpluturii formam 5 scobituri cu ajutorul unei linguri . In fiecare scobitura spargem un ou crud.
 
 
Cea de a doua foaie de aluat o intindem, o asezam deasupra peste umplutura si cu ajutorul unui sucitor taiem marginile .
 
 
Din restul de aluat ramas am format 3 suluri pe care le-am impletit cat circumferinta formei (adika 80 cm lungime).  Este bine de folosit o forma cu peretii detasabili.
 
Torta Pasqualina
 
Ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu putin lapte. Intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla aluatul.
 
Torta Pasqualina
 
Dam la cuptor pentru circa 40 de minute, adica pana se rumeneste frumos deasupra.
 
Torta Pasqualina
 
Lasam sa se racoreasca putin, apoi putem servi aceasta super-buna-extra tarta cu spanac 😛
 
Torta Pasqualina
 
Torta Pasqualina
 
Torta Pasqualina
 
Sursa pentru aluat : Cara Gabriela, iar umplutra inspiratie din mai multe retete :d
O tarta ce merita din plin incercata 🙂
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6