Aluat :
250 g faina
1/2 lgt praf de copt
1/2 plic drojdie uscata (3.5 g)
150 ml lapte caldut
2 oua
1/2 lgt sare
Umplutura :
4 carnati cabanos
1 ceapa medie
1/2 legatura patrunjel verde tocat
3 oua
3 lg smantana
sare
piper
2 lg parmezan ras
Mod de preparare :
Aluat : framantam ingredientele intr-un castron, apoi lasam aluatul la dospit, circa 30 minute, uns cu putin ulei.
Umplutura : carnatii ii prajim putin, in 2 lg ulei, apoi ii scoatem pe un prosop de hartie si ii lasam sa se raceasca. In uleiul din tigaie, calim ceapa taiata marunt. Ouale le batem putin, adaugam smantana, ceapa calita si racita, patrunjelul verde tocat, sare si piper.
Aluatul il intindem cu mainile intr-o forma (20*20 cm) unsa cu putin ulei. Peste aluat asezam carnatii, iar peste ei amestecul cu oua. Deasupra presaram parmezan ras.
Dam tava la cuptor circa 30 minute (pana cand aluatul devine auriu deasupra).
Acoperim cu un prosop curat, timp de 30 minute, dupa care servim, langa o halba cu bere 🙂 .
Pofta buna si spor la gatit ! 🙂
Sursa mea : http://www.carticica.ro/toad-in-the-hole-vizuina-broastei.html
Arata extraordinar!!!