Saratele cu branza de burduf
Ingrediente :
500 g faina
250 g unt (80%)
100 g telemea de vaca
100 g branza de burduf
200 ml iaurt natur 3,5 %
1 lg chimen
Uns deasupra :
1 ou
Mod de preparare Saratele cu branza de burduf :
Cernem faina intr-un castron , adaugam untul rece de la frigider dat pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua rasa tot mare, branza de burduf sfaramata , lingura de chimen si framantam un aluat nisipos.
Adaugam apoi iaurtul si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Nu trebuie framantat decat putin . Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.
Presaram faina pe masa de lucru, impartim aluatul in 2. Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat, decupam, apoi ungem cu ou batut. Asezam saratelele in tava tapetata cu hartie de copt, apropiate unele de altele, deoarece saratelele vor creste in sus si se vor aduna.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pana se rumenesc bine., circa 15-20 minute.
Absolut crocante si o super buna reteta de saratele .
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete de saratele :
Seamana tare mult cu reteta bunicii mele pentru saratele si pot sa va spun sigur ca sunt delicioase! Totusi, bunica mea punea untura si nu unt, dar sunt sigura ca sunt la fel de bune.
sunt saratele dulci 🙂
Punea untura inclusiv la prajituri :). Si, daca nu ma insel, sunt multe persoane care fac asta.