Placinta svabeasca
IMG_7037-300x200

Aluat :
400 g faina
30 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
1 ou
250 ml lapte caldut
60 g unt topit
1 lgt rasa de sare

Garnitura :
6 lg ulei masline
400 g bacon (sau sunculita taraneasca, kaiser etc…)
2 lg seminte chimen

Mod de preparare :

Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele treptat.

Framantam pana aluatul se dezlipeste de pe maini.

Lasam la crescut 30 de minute.Eu am uns aluatul cu putin ulei, ca sa nu se usuce.

Aluatul crescut il intindem cu mainile intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Peste aluatul intins in tava stropim cu ulei de masline, intepam cu furculita din loc in loc, presaram semintele de chimen si bacon-ul felii(eu am avut doar costita extra si doar 200 g…) .Dam la cuptor pentru circa 30 de minute. Eu am lasat mai mult placinta la copt si am prajit costita , dar a fost excelent la gust si asa prajit  😛

Cu prima ocazie, refac placinta si pozele 😀
Am revenit cu poze noi  !

 

Pufoasa , pufoasa si iarasi pufoasa !!

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

8 Comentarii

  1. Corina

    Foarte bine arata si asta, sa stii ca pe cea rapida am facut-o. Foarte buna a fost! Pup

    Răspuns
  2. Timea

    Tare bine arata si tare buna trebuie sa fie!

    Răspuns
  3. In bucatarie cu Aziz

    Mmmm arata invintant…te asteapta un premiu la mine pe blog!!pup o zi frumoasa!!

    Răspuns
  4. miremirc

    Corina, ma bucur ca ai incercat Placinta rapida 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4