Placinta moteasca
656x440_placinta-moteasca-145679

Aluat :
350 g faina
150 ml lapte caldut
100 ml ulei
30 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
1 lgt sare

Umplutura :
1 kg ceapa (verde sau uscata)
200 g sunculita afumata
200 ml smantana
3 oua
1 lgt sare
piper

Uns deasupra :
1 ou

Mod de preparare : 
Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o scobitura in ea si adaugam toate ingredientele ; framantam binepana ce aluatul se dezlipeste de pe maini, apoi inca 10 minute. Lasam sa se odihneasca 30 de minute.

656x437_placinta-moteasca-145672

Intre timp pregatim umplutura : curatam ceapa si o taiem marunt; taiem bucatele mici si sunculita. ouale le batem bine, apoi adaugam smantana, sare si piper. Turnam peste ceapa si sunculita taiate marunt. Omogenizam bine.

656x437_placinta-moteasca-145675

Aluatul il impartim in 2 si intindem 2 foi.

656x437_placinta-moteasca-145673

Asezam o foaie in tava (25×35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Peste ea intindem umplutura, apoi cealalta foaie. Facem mici crestaturi pe foaia de deasupra si  ungem cu ou batut.

656x437_placinta-moteasca-145674

656x437_placinta-moteasca-145676

656x437_placinta-moteasca-145677

Dam la cuptor pentru 30 de minute, pana cand este rumenita uniform.

656x437_placinta-moteasca-145678

Dupa ce s-a racit o putem taia. Super buna, dar eu tare cred ca este si mai buna daca calim ceapa putin. 😛
Cine doreste poate cali ceapa in putin ulei, apoi adauga sunculita taiata bucatele si mai lasa pe foc pentru 5 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ouale batute, smantana, sarea si piperul si apoi se umplu cele 2 foi.

656x440_placinta-moteasca-145679

656x437_placinta-moteasca-145680

Pofta buna !

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Fancy Cake

    Imi place acesta placinta! O voi incerca si eu in varianat cu ceapa calita (imi place gustul dulceag al acesteia).

    Răspuns
  2. Corina

    Mire, faci niste placinte jos palaria, la fel ca si prajiturelele:) Pup

    Răspuns
  3. Adela Zilahi

    Arata foarte bine, cu siguranta e u bunatate! Pupicei!!

    Răspuns
  4. miremirc

    Multumesc fetelor ! Fancy Cake sa o incerci cu ceapa calita ! 🙂

    Răspuns
  5. Caietul cu retete

    Ce bine arataaaa, trebuie sa fie tare buna !
    Te astept cu drag la provocarea Dulce Romanie a carei gazda sunt in luna februarie.Poti participa chiar cu aceasta postare caci se incadreaza in tema provocarii.
    De asemeni te astept si la concursul Sun Food aflat in desfasurare pe blog

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5