Aluat :
500 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
200 ml lapte
100 ml apa
3 lg ulei
1 lgt zahar
1 lgt sare
Umplutura :
300 g piept de pui
200 g ciuperci champignons
1 ceapa
400 ml bulion
1 capatana usturoi
sare
piper
patrunjel
busuioc
1 ou
3 lg parmezan ras
3 lg ulei
Uns deasupra :
1 galbenus
3 lg lapte
seminte mac
seminte susan
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul, sarea, iar la sfarsit incorporam laptele caldut amestecat cu uleiul si apa calduta.
Framantam circa 20 minute, pana obtinem un aluat omogen, care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in 2 bile, apoi lasam la dospit circa 1 ora.
Umplutura : calim ceapa taiata marunt impreuna cu uleiul, apoi adaugam bulionul si lasam pe foc mediu, pana scade . Adaugam pieptul de pui si ciupercite tocate (tinem pe foc circa 15 minute), sarea, piperul, busuiocul, patrunjelul, apoi lasam compozitia sa se raceasca. Incorporam si oul intreg, amestecand bine.
Intindem o bila sub forma unui disc cu d=30 cm , pe o foaie de copt. Peste ea asezam umplutura, presaram parmezanul ras, apoi cea de a doua foaie de aluat intinsa.
Asezam in mijloc gura unui pahar pentru a forma centrul florii, apoi taiem cu foarfeca ” petalele „.
Fiecare ” petala ” o rasucim de 3 ori, apoi asezam floarea in tava de aragaz .
O ungem cu galbenus amestecat cu lapte, iar peste presaram semintele de mac in centru si de susan pe „petale”.
Mai lasam floarea in tava sa creasca circa 20 minute, apoi o coacem, la foc mediu, timp de 50 minute.
Dupa ce o scoatem din cuptor, o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se racoreasca, apoi servim langa sos de usturoi cu iaurt.
Pofta buna ! Si nu in ultimul rand spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa mea :
http://www.dulciurifeldefel.ro/placinta-floare-cu-carne/
Frumoasa ti-a iesit si este foarte gustoasa!
Doamne ce frumusete! nu m-am putut abtine sa nu comentez! este de vis, o idee super ingenioasa si de efect si nu se face deloc greu!
Felicitarile mele draga Mirela! <3
Splendid, felicitari !!!!