Placinta floare cu carne

IMG_3350

Aluat :

500 g faina

1 plic drojdie uscata (7 g)

200 ml lapte

100 ml apa

3 lg ulei

1 lgt zahar

1 lgt sare

 

Umplutura :

300 g piept de pui

200 g ciuperci champignons

1 ceapa

400 ml bulion

1 capatana usturoi

sare

piper

patrunjel

busuioc

1 ou

3 lg parmezan ras

3 lg ulei

 

Uns deasupra :

1 galbenus

3 lg lapte

seminte mac

seminte susan

 

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul, sarea, iar la sfarsit incorporam laptele caldut amestecat cu uleiul si apa calduta.

IMG_3269

IMG_3270

 

Framantam circa 20 minute, pana obtinem un aluat omogen, care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in 2 bile, apoi lasam la dospit circa 1 ora.

IMG_3271

IMG_3277

 

Umplutura : calim ceapa taiata marunt impreuna cu uleiul, apoi adaugam bulionul si lasam pe foc mediu, pana scade . Adaugam pieptul de pui si ciupercite tocate (tinem pe foc circa 15 minute), sarea, piperul, busuiocul, patrunjelul, apoi lasam compozitia sa se raceasca. Incorporam si oul intreg, amestecand bine.

IMG_3273

IMG_3274

IMG_3275

IMG_3276

 

Intindem o bila sub forma unui disc cu d=30 cm , pe o foaie de copt. Peste ea asezam umplutura, presaram parmezanul ras, apoi cea de a doua foaie de aluat intinsa.

IMG_3278

IMG_3279

 

Asezam in mijloc gura unui pahar pentru a forma centrul florii, apoi taiem cu foarfeca ” petalele „.

IMG_3280

 

Fiecare ” petala ” o rasucim de 3 ori, apoi asezam floarea in tava de aragaz  .

IMG_3282

 

O ungem cu galbenus amestecat cu lapte, iar peste presaram semintele de mac in centru si de susan pe „petale”.

IMG_3284

 

Mai lasam floarea in tava sa creasca circa 20 minute, apoi o coacem, la foc mediu, timp de 50 minute.

IMG_3285

 

Dupa ce o scoatem din cuptor, o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se racoreasca, apoi servim langa sos de usturoi cu iaurt.

IMG_3388

 

IMG_3350

IMG_3355

 

Pofta buna ! Si nu in ultimul rand spor la incercat reteta ! 🙂

 

Sursa mea :

http://www.dulciurifeldefel.ro/placinta-floare-cu-carne/

3 Comentarii

  1. Gabriela Gitoi

    Doamne ce frumusete! nu m-am putut abtine sa nu comentez! este de vis, o idee super ingenioasa si de efect si nu se face deloc greu!
    Felicitarile mele draga Mirela! <3

    Răspuns
  2. Doina

    Splendid, felicitari !!!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...