Placinta dobrogeana
IMG_0628
Ingrediente :
400 g foi de placinta
500 g telemea de vaca putin sarata
500 g smantana
5 oua
150 g unt topit
 
Mod de preparare : 
       Radem telemeaua de vaca si o amestecam cu 300 ml smantana. Impartim in 5 si lasam deoparte.
 
IMG_0538
       Avem in pachet 14 foi de placinta. Vom forma 4 rulouri a cate 3 foi si 1 rulou a cate 2 foi de placinta. 
Ungem fiecare foaie de placinta cu unt , iar pe ultima foaie unsa si ea cu unt topit, punem din amestecul de branza cu smanatana. Intindem pe toata suprafata foii, apoi rulam. Strangem putin dinspre exterior spre interior ruloul , apoi il asezam in tava (25*35 cm) unsa cu unt. Procedam la fel pentru fiecare rulou in parte.
 
IMG_0544
IMG_0549
      Fiecare rulou il intepam cu furculita, iar peste, turnam amestecul de oua cu restul de 200 ml smanatana mixate .
 
IMG_0552
       Coacem in cuptorul preincalzit , la 180 grade Celsius, circa 30 minute (pana se rumeneste frumos deasupra).
 
IMG_0555
       Lasam sa se raceasca putin si servim .
 
IMG_0614
IMG_0628
IMG_0656
Spor la pregatit reteta ! Super rapida si super buna ! 🙂
 
 
Sursa : http://gabrielacara.blogspot.ro/2009/03/placinta-dobrogeana.html
 
 
 
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. LAURA C.

    Asta e placinta copilariei mele. Am preluat si eu poza, dar am mentionat sursa. Multumim pt retete!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4