Ingrediente :
600 g faina
300 ml lapte caldut
150 g branza de vaci
25 g drojdie proaspata
2 lg unt
1 lgt zahar
1 lgt sare
2 lg marar verde tocat
Uns deasupra :
1 ou
Mod de preparare :
Drojdia o amestecam cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina. O lasam la dospit 15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam toate ingredientele. Untul topit si racorit se adauga ultimul.
Framantam un aluat elastic si omogen (10 minute), apoi il asezam in castron, acoperit cu un prosop curat, langa o sursa de caldura, pentru 40 minute.
Aluatul crescut il rasturnam pe masa pudrata cu faina, il rulam si il impartim in 5 bucati egale. Fiecare bucata o rulam sul si o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Crestam de cateva ori fiecare painica si lasam la crescut pentru 15 minute.
Uns deasupra : dupa 15 minute ungem painicile pe deasupra cu ou batut si le dam la cuptor (preincalzit dinainte) pentru 35-45 minute.
Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop curata si le lasam sa se raceasca.
Painicile cu branza si marar sunt foarte pufoase si moi, ideale pentru un mic dejun 🙂
Pofta buna !
0 Comentarii