Painici cu branza si marar

IMG_7682

Ingrediente :
600 g faina
300 ml lapte caldut
150 g branza de vaci
25 g drojdie proaspata
2 lg unt
1 lgt zahar
1 lgt sare
2 lg marar verde tocat

Uns deasupra :
1 ou

Mod de preparare :
Drojdia o amestecam cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina. O lasam la dospit 15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam toate ingredientele. Untul topit si racorit se adauga ultimul.

IMG_7640

IMG_7641

Framantam un aluat elastic si omogen (10 minute), apoi il asezam in castron, acoperit cu un prosop curat, langa o sursa de caldura, pentru 40 minute.

IMG_7642

IMG_7644

Aluatul crescut il rasturnam pe masa pudrata cu faina, il rulam si il impartim in 5 bucati egale. Fiecare bucata o rulam sul si o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Crestam de cateva ori fiecare painica si lasam la crescut pentru 15 minute.

IMG_7647

IMG_7651

Uns deasupra : dupa 15 minute ungem painicile pe deasupra cu ou batut si le dam la cuptor (preincalzit dinainte) pentru 35-45 minute.

IMG_7654

IMG_7709

Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop curata si le lasam sa se raceasca.

IMG_7660

IMG_7682

IMG_7686

Painicile cu branza si marar sunt foarte pufoase si moi, ideale pentru un mic dejun 🙂
Pofta buna !

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4