Paine rapida

Ingrediente :
400 g faina
230-250 ml apa calduta
4 lg ulei
7 g drojdie uscata / 25 g drojdie proaspata
10 g zahar
8 g sare

Citeste mai mult … >>>

Uns deasupra :
apa calduta

Mod de preparare :
Maia : amestecam drojdia prospata cu zaharul, putina apa calduta si 2 lg faina. O lasam la crescut timp de 10-15 minute.
Intr-un castron, cernem faina, adaugam restul ingredienteleor si framantam pana ce aluatul nu mai este lipicios si devine elastic.

Acoperim castronul in care am asezat aluatul framantat, cu folie alimentara si il lasam la dospit pentru 40 minute.

Rasturnam aluatul pe masa infainata, ii dam o forma de sul si il asezam intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Lasam aluatul la dospit pentru inca 20 minute, apoi il pensulam cu putin apa calduta si il pudram cu faina. Crestam suprafata in cruce cu un cutit cu varful foarte ascutit si dam la cuptor pentru 30 minute (cuptorul preincalzit ) .
Dupa ce scoatem painea din cuptor, o verificam daca este coapta :
– o cicocanim si trebuie sa sune a gol ;
– sa fie relativ usoara .

       Dupa ce am scos painea din cuptor, o acoperim cu un prosop curat si o lasam asa pana se raceaste, apoi putem taia si servi.
       Painea rapida este o paine cu miez moale si pufos si coaja crocanta, adica o paine delicioasa.
       Pofta buna sa aveti ! 🙂

11 Comentarii

  1. delabogdana

    Arata foarte bine painea dar de ce zici ca e rapida?

    Răspuns
  2. Cristina

    Excelenta reteta! Imi place cum a iesit painea ta!

    Răspuns
  3. delabogdana

    :)) aha, eu credeam ca rapid inseamna pana e gata si dureaza vreo doua ore 🙂

    Răspuns
  4. Mirela Goleanu

    munca este putina, la asta se refera … intre timp poti face altceva, in cele 2 ore.

    Răspuns
  5. Adina

    Ce infuriata este painica ta!:)
    Promit ca o fac in weekend si revin cu impresii!
    Multumesc!

    Răspuns
  6. Timea

    Ce painica frumoasa! Sunt fan paine de casa.

    Răspuns
  7. Simona

    O bunatate de painica!! Exact asa o fac si eu, deci stiu cat de buna este 🙂

    Răspuns
  8. Ruxi

    Imi place cum a iesit painica ta, parca ii si simt aroma in aer. 🙂

    Răspuns
  9. Rocsy Ciobanu

    Imi place mult painea pregatita in casa iar a ta e foarte buna.Pupici!

    Răspuns
  10. Ghiocel07

    Si eu o fac de cativa ani si sunt foarte multumita. O recomand tuturor.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...