Ingrediente :
400 g faina
230-250 ml apa calduta
4 lg ulei
7 g drojdie uscata / 25 g drojdie proaspata
10 g zahar
8 g sare
Uns deasupra :
apa calduta
Mod de preparare :
Maia : amestecam drojdia prospata cu zaharul, putina apa calduta si 2 lg faina. O lasam la crescut timp de 10-15 minute.
Intr-un castron, cernem faina, adaugam restul ingredienteleor si framantam pana ce aluatul nu mai este lipicios si devine elastic.
Acoperim castronul in care am asezat aluatul framantat, cu folie alimentara si il lasam la dospit pentru 40 minute.
Rasturnam aluatul pe masa infainata, ii dam o forma de sul si il asezam intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Lasam aluatul la dospit pentru inca 20 minute, apoi il pensulam cu putin apa calduta si il pudram cu faina. Crestam suprafata in cruce cu un cutit cu varful foarte ascutit si dam la cuptor pentru 30 minute (cuptorul preincalzit ) .
Dupa ce scoatem painea din cuptor, o verificam daca este coapta :
– o cicocanim si trebuie sa sune a gol ;
– sa fie relativ usoara .
Arata foarte bine painea dar de ce zici ca e rapida?
Excelenta reteta! Imi place cum a iesit painea ta!
delabogdana : pentru ca se face rapid :))
:)) aha, eu credeam ca rapid inseamna pana e gata si dureaza vreo doua ore 🙂
munca este putina, la asta se refera … intre timp poti face altceva, in cele 2 ore.
Ce infuriata este painica ta!:)
Promit ca o fac in weekend si revin cu impresii!
Multumesc!
Ce painica frumoasa! Sunt fan paine de casa.
O bunatate de painica!! Exact asa o fac si eu, deci stiu cat de buna este 🙂
Imi place cum a iesit painica ta, parca ii si simt aroma in aer. 🙂
Imi place mult painea pregatita in casa iar a ta e foarte buna.Pupici!
Si eu o fac de cativa ani si sunt foarte multumita. O recomand tuturor.