Geantak (Placinta tatareasca cu carne ) Aluat : 1 kg faina 1/2 lgt sare 600 ml apa calduta (sau 3 cesti iaurt) 25 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 5 lg ulei Citeste mai mult ... >>> Umplutura : 1 kg carne vita (sau pui) 4 cepe sare piper cimbru menta 4 lg apa...
Torta Pasqualina
Torta Pasqualina Aluat : 500 g faina 2 lgt praf de copt 1 lgt sare 200 g unt moale 1 ou 1 galbenus 50 ml iaurt Umplutura : 1 kg spanac proaspat 3 fire ceapa verde 1 ceapa medie 4 lg ulei 250 g branza ricotta 7 oua 1,5 lg faina 170 g cascaval ras sare piper 1/2 lgt...
Franzela umpluta
Aluat :500 g faina 25 g drojdie proaspata 2 lg zahar 1 lgt sare 50 g untura 250 ml apa calduta Umplutura : 1/2 piept de pui 1 ceapa 3 catei de usturoi sare piper 3 lg ulei (sau 40 g unt topit ) 150 g branza de vaci frunze de patrunjel proaspete 100 g bacon Uns...
Tarta cu praz
Aluat : 300 g faina 200 g unt 1 ou un praf sare Umplutura : 3-4 fire praz (aprox.1 kg) 100 g bacon 1 legatura ceapa verde 2 lg unt 3 oua 250 ml smantana 150 telemea sau cascaval sare piper Mod de preparare : Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam...
Placinta moteasca
Aluat : 350 g faina 150 ml lapte caldut 100 ml ulei 30 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 1 lgt sare Umplutura : 1 kg ceapa (verde sau uscata) 200 g sunculita afumata 200 ml smantana 3 oua 1 lgt sare piper Uns deasupra : 1 ou Mod de preparare : Pregatim aluatul :...
Placinta svabeasca
Aluat : 400 g faina 30 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 1 ou 250 ml lapte caldut 60 g unt topit 1 lgt rasa de sare Garnitura : 6 lg ulei masline 400 g bacon (sau sunculita taraneasca, kaiser etc...) 2 lg seminte chimen Mod de preparare : Pentru aluat : pregatim maia-ua...
Placinta rapida
Ingrediente : 620 g faina 30 g drojdie proaspata 400 ml lapte 4 oua 160 ml ulei 1 lgt rasa cu sare 2 lg gris 1-2 lg unt ptr uns tava sunca, salam, mortadella etc cascaval ras, telemea rasa etc 2 lg mac Mod de preparare : Cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia...
Spirale cu sunca
Ingrediente : 250 g faina sare, piper 12 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 10 g untura 1 lg ulei 140 ml apa calduta 50 g mozzarella ( cas ) 100 g sunca presata, bacon etc... Mod de preparare : Intr-un bol mai mic amestecam drojdia cu zaharul; dupa ce s-a lichefiat...
Tarta cu ton si mozzarella
Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 3 conserve de ton bucati sare piper busuioc uscat (proaspat) 1 ou 250 g mozzarella 0,5 kg rosii cherry Mod de preparare : Pe masa de lucru presaram faina; aluatul de foietaj il lasam la dezghetat, apoi il intindem pe masa cu...
Tarta cu sunca si cascaval
Aluat : 350 g faina 1 plic drojdie uscata 200 ml lapte caldut sare 3 lg ulei Umplutura : 2 oua 1 albus 250 ml smantana 1 ceapa (1 legatura ceapa verde sau 1 buc praz) 200 g sunca 100 g cascaval Uns deasupra : 1 galbenus. Mod de preparare : Pentru aluat : Cernem...
Scovergi cu cartofi
Aluat : 500 g faina 300 ml apa calduta 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata 2 lgt sare 1 lgt zahar Umplutura : 700 g cartofi 5 lg ulei sare piper Mod de preparare : Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Adaugam sarea, zaharul si apa...
Focaccia rapida cu smantana
Ingrediente : 500 g faina, 7 g drojdie uscata, 40 ml ulei de masline, 170 ml smantana, putina sare, 1 lgt zahar, 110 ml apa calduta, 1 ceapa, rozmarin Mod de preparare : Intr-un castron mai maricel amestecam faina cu drojdia si facem un cuib in care adaugam pe rand...
Crescente ( patratele crocante )
Ingrediente : 500 g faina, 200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde) 9g drojdie uscata sau 30 g drojdie proaspata 150 g apa calduta 50 g unt 50 g untura 1 ceapa mica 150 g costita afumata, sare (1 lgt), boia iute (1 lgt) Uns deasupra : cimbru sau...
Comentarii recente