Aluat :
500 g faina
1 plic drojdie uscata (7g)
200 ml lapte caldut
2 oua
1 lgt zahar
1 lgt sare
70 g unt topit
Umplutura :
300 g telemea de vaca rasa
1 legatura marar verde tocat
1 ou
Uns deasupra :
1 galbenus
2 lg lapte
seminte de mac, chimen, susan
Mod de preparare :
Umplutura : telemeaua de vaca o radem fin si o amestecam cu oul si mararul tocat.
Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata, cu zaharul, ouale batute cu sarea, si laptele caldut. Framantam putin, apoi adaugam untul topit si racorit, treptat, framantand pana il incorporam tot. Impartim aluatul in 2 si formam 2 bile pe care le ungem cu putin ulei si le lasam la dospit circa 45 minute.
Fiecare bila de aluat o intindem cu mainile unse cu ulei, dand forma unui dreptunghi, pe suprafata de lucru unsa si ea cu putin ulei. Deasupra intindem jumatate din umplutura. Rulam cele 2 laterale mai lungi spre interior, apoi taiem cu un cutit felii de ochelari, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ele.
Lasam la dospit circa 15 minute, apoi pensulam cu galbenus amestecat cu lapte si presaram deasupra seminte de mac, chimen, suan, fiecare ce are sau le lasam simple. Coacem in cuptorul preincalzit, circa 40-45 minute, la 180 grade Celsius. Pana se rumenesc putin deasupra.
Spor la framantat !
0 Comentarii