Ochelari cu telemea

DSC_0150

Aluat :

500 g faina

1 plic drojdie uscata (7g)

200 ml lapte caldut

2 oua

1 lgt zahar

1 lgt sare

70 g unt topit

 

Umplutura :

300 g telemea de vaca rasa

1 legatura marar verde tocat

1 ou

 

Uns deasupra :

1 galbenus

2 lg lapte

seminte de mac, chimen, susan

 

Mod de preparare :

 Umplutura : telemeaua de vaca o radem fin si o amestecam cu oul si mararul tocat.

DSC_0153

 Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata, cu zaharul, ouale batute cu sarea, si laptele caldut. Framantam putin, apoi adaugam untul topit si racorit, treptat, framantand pana il incorporam tot. Impartim aluatul in 2 si formam 2 bile pe care le ungem cu putin ulei si le lasam la dospit circa 45 minute.

DSC_0154 DSC_0155

 

DSC_0270

Fiecare bila de aluat o intindem cu mainile unse cu ulei, dand forma unui dreptunghi, pe suprafata de lucru unsa si ea cu putin ulei. Deasupra intindem jumatate din umplutura. Rulam cele 2 laterale mai lungi spre interior, apoi taiem cu un cutit felii de ochelari, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ele.

DSC_0272 DSC_0276 DSC_0277

 

DSC_0280

Lasam la dospit circa 15 minute, apoi  pensulam cu galbenus amestecat cu lapte si presaram deasupra seminte de mac, chimen, suan, fiecare ce are sau le lasam simple. Coacem in cuptorul preincalzit, circa 40-45 minute, la 180 grade Celsius. Pana se rumenesc putin deasupra.

DSC_0286

 

DSC_0143

DSC_0150

DSC_0151

 

DSC_0157

Spor la framantat !

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6