Franzela umpluta
IMG_7849-300x200
Aluat :
500 g faina
25 g drojdie proaspata
2 lg zahar
1 lgt sare
50 g untura
250 ml apa calduta
 
Umplutura :
1/2 piept de pui
1 ceapa
3 catei de usturoi
sare
piper
3 lg ulei (sau 40 g unt topit )
150 g branza de vaci
frunze de patrunjel proaspete
100 g bacon
 
Uns deasupra :
1 ou( sau 1 galbenus amestecam cu 1 lg lapte )
1 lg mac
 
 
Mod de preparare :
  Aluat : facem maia-ua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lg de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa calduta si lasam la dospit pentru 10 minute. intr-un castron cernem faina, punem restul de zahar, sarea, untura, maia-ua si apa calduta treptat.
 
 
Framantam aluatul cam 10-15 minute, apoi il lasam la dospit pentru 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curent de aer rece.
 
 
Umplutura : pieptul de pui il taiem pe orizontala si il calim in ulei (sau unt topit) pana se albeste. Il intoarcem de pe o parte pe cealalta. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete mici. baconul il taiem si pe el cubulete mici.
Calim ceapa taiata marunt in uleiul sau untul ce a ramas de pieptul de pui cu cateii de usturoi taiati marunt si ei, cam 3-4 minute. Adaugam sarea, piperul si frunzele de patrunjel; amestecam pentru omogenizare. Lasam sa se raceasca .
 
 
Ceapa calita si racita o amestecam cu baconul taiat, pieptul de pui taiat si el si branza de vaci.
 
 
Aluatul il intindem cu sucitorul , impartim in 3 pe lungime , trecand cu cutitul fara a taia aluatul, apoi pe partile laterale taiem fasii oblice de 4 cm, de la exterior spre interior. Pe mijloc asezam umplutura.
 
 
Impletim aluatul, trecand o fasie din stanga in drepata, peste umplutura, pe cea din dreapta o trecem in stanga si repetam pana terminam de impletit. Asezam painea intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt.
 
 
Ungem deasupra cu ou batut (sau galbenus amestecat cu lapte) si presaram mac.
 
 
Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra (cam 35 de minute).
 
  
 
 
Lasam sa se raceasca, apoi o putem taia si servi.
Pofta buna !
Sursa mea de insipratie pentru aluat : L.Adamache , iar pentru umplutura : L.Sava .
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

5 Comentarii

  1. Mirela

    Doamne ce bine arata.

    Răspuns
  2. liana

    Foarte buna si draguta franzela asta, am incercat-o si eu insa cu alta umplutura 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6