Focaccia rapida cu smantana
656x437_foccacia-rapida-cu-smantana-88557

Ingrediente :
500 g faina,
7 g drojdie uscata,
40 ml ulei de masline,
170 ml smantana,
putina sare,
1 lgt zahar,
110 ml apa calduta,
1 ceapa,
rozmarin

Mod de preparare :

Intr-un castron mai maricel amestecam faina cu drojdia si facem un cuib in care adaugam pe rand smantana, cei 40 ml uleiul de masline, sarea, zaharul si amestecam incet apoi punem putin cate putin apa calduta ;framantam bine pana ce aluatul nu se mai prinde de maini.Ungem tava(39*25) cu ulei de masline apoi intindem aluatul cu mainile ;dupa ce am intins bine aluatul in tava il ungem din nou cu ulei de masline presaram ceapa taiata julien si rozmarin-ul (eu am avut verdeturi de provens) si lasam sa creasca cam 1 ora, apoi dam tava la cuptor pentru cca 30 minute.
Foarte buna.

656x437_foccacia-rapida-cu-smantana-88545

656x437_foccacia-rapida-cu-smantana-88546 656x437_foccacia-rapida-cu-smantana-88547

656x440_foccacia-rapida-cu-smantana-88554
656x437_foccacia-rapida-cu-smantana-88557

Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2009/04/focaccia-rapida-cu-smantana.html

2 Comentarii

  1. Anonymous

    Am facut-o eu, a facut-o mama, a facut-o si o colega a lui mama. Foarte buna!
    Iulia

    Răspuns
  2. miremirc

    Ma bucur Iulia ca ai facut reteta !Chiar e foarte buna !Te pup !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...