Evantai sarat umplut

 


Aluat :
500 g faina
125 ml lapte
125 ml apa
1 ou
1 lgt miere
1 lgt sare
50 g unt
20 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
cascaval ras/telemea
sunca feliata/salam felii/mortadella

Uns deasupra :
1 galbenus
2 lg lapte
seminte de mac/susan/chimen

Mod de preparare :
 Aluat : amestecam drojdia cu 1/2 lgt zahar, putin lapte caldut pana se lichefiaza si cu putina faina; lasam la dospit 10 minute.(maia)
Faina o cernem intr-un castron, adaugam oul, mierea, apa, laptele, maia-ua obtinuta mai sus,. Framantam putin, apoi adaugam sarea si untul topit si racorit.

Framantam pana ce aluatul devine elastic si nelipicios. Il lasam la dospit 2 ore (pana isi tripleaza volumul).

Rasturnam aluatul pe masa de lucru pe care am presarat faina, il intindem intr-o forma dreptunghiulara (sau mai bine ar fi sa-l impartim in 2 si sa coacem 2 evantaie, deoarece unul singur este urias ). Radem cascaval peste aluatul intins, asezam felii de sunca sau salam etc, presaram din nou cascaval (am uitata sa fac poza) si il impaturim pe lungime.

Intoarcem rulada obtinuta invers, apoi o transferam in tava tapetata cu hartie de copt. Arcuim putin rulada turtita obtinuta si cu ajutorul unei foarfeci taiem fasii , pe care le rasucim spre exterios.

Lasam evantaiul in tava la crescut pentru 45 minute, apoi il ungem cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de mac.

Dam la cuptor pana se rumeneste. Dupa ce-l scoatem din cuptor il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa se racoreasca.

Este un evantai urias ! 🙂 Parca ar fi un peste gigantic  :))))) mai ales in imaginea aceasta :

Sursa mea de inspiratie .

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. monica dan

    cat de bine arata !!! o sa il incerc si eu 🙂

    Răspuns
  2. Teobucatar

    Minunat!Preferatele fiica-mi acest gen de preparate!Ieri i-am facut ceva asemanator!Pupici!

    Răspuns
  3. Haplea

    Wow cat de bine arata!!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4