Cuiburi pufoase cu telemea
IMG_5345
 
Aluat :
550 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
1+1/2 lgt sare
2 lg zahar
1 ou
1 albus
250 ml lapte caldut
130 ml ulei de masline
 
Umplutura :
250 g telemea de vaca
1 ou
2 lg patrunjel proaspat tocat
 
Uns deasupra :
50 g unt topit
1 galbenus de ou
1 lgt lapte
 
Mod de preparare :
 Umplutura : amestecam telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, oul si patrunjelul tocat. Umplutura o pregatim dupa ce aluatul a dospit.
IMG_5294
 
IMG_5295
 
Aluat : intr-un castron cernem faina si adaugam celelalte ingrediente. La inceput amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mainile, circa 15-20 minute .Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie curat, aluatul obtinut il lasam sa creasca, 1 ora.
IMG_5292
 
IMG_5293
 
IMG_5296
 
Aluatul crescut il impartim in 12 bile. Fiecare bila o intindem putin cu sucitorul, apoi cu o forma rotunda (d=8 cm) decupam un cerc, iar marginile ramase le rulam. Firul de aluat il impletim in 2 , apoi il asezam de jur imprejurul cercului de aluat decupat initial, astfel incat sa formez un cuib. Fiecare cuib il ungem cu unt topit si racorit (si in cuib si pe margini), apoi asezam umplutura (amestecam ingredientele) , iar marginile cuibului le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Lasam cuiburile 20 minute sa creasca, apoi le dam la cuptor pana se rumenesc.
IMG_5299
 
IMG_5302
 
IMG_5305
 
IMG_5307
 
IMG_5317
 
Lasam cuiburile sa se racoreasca, apoi le servim. Sunt excelent de gustoase si pufoase.
IMG_5325
 
IMG_5345
 
IMG_5354
 
 
Pofta buna si spor la gatit ! 🙂
 
Sursa : http://www.pokhas.com/retete-culinare/retete-patiserie/526-cuiburi-pufoase-cu-branza
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4