Crescente ( patratele crocante )
DSC_0016

Ingrediente :
500 g faina,
200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
9g drojdie uscata sau 30 g drojdie proaspata
150 g apa calduta
50 g unt
50 g untura
1 ceapa mica
150 g costita afumata, sare (1 lgt), boia iute (1 lgt)

Uns deasupra :
cimbru sau rozmarin
1 galbenus + 2 lg lapte

Mod de preparare :
Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam circa 10 minute, apoi lasam la dospit 1 ora.

DSC_0952 DSC_0958 DSC_0959 DSC_0961

Intre timp decupam hartia de copt dupa forma tavii mari de la aragaz si o punem pe masa. Dupa ce aluatul a dospit il intindem direct pe aceasta hartie . Se intinde foarte usor apoi il punem in tava si il taiem patratele mici .

DSC_0962

Lasam iarasi la crescut in tava cam 30 minute apoi ungem cu amestecul de galbenus si lapte si presaram cimbru sau rozmarin. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute.

DSC_0964 DSC_0967

DSC_0016

DSC_0992

656x492_crescente-patratele-picante-82740 656x437_crescente-patratele-picante-82738 656x437_crescente-patratele-picante-82739

 

Trebuie sa le incercati .
Sunt delicioase. Mult spor !! 🙂

Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2008/06/focaccia-picanta-crescente.html

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6