
Ingrediente :
500 g faina,
200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
9g drojdie uscata sau 30 g drojdie proaspata
150 g apa calduta
50 g unt
50 g untura
1 ceapa mica
150 g costita afumata, sare (1 lgt), boia iute (1 lgt)
Uns deasupra :
cimbru sau rozmarin
1 galbenus + 2 lg lapte
Mod de preparare :
Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam circa 10 minute, apoi lasam la dospit 1 ora.
Intre timp decupam hartia de copt dupa forma tavii mari de la aragaz si o punem pe masa. Dupa ce aluatul a dospit il intindem direct pe aceasta hartie . Se intinde foarte usor apoi il punem in tava si il taiem patratele mici .
Lasam iarasi la crescut in tava cam 30 minute apoi ungem cu amestecul de galbenus si lapte si presaram cimbru sau rozmarin. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute.
Trebuie sa le incercati .
Sunt delicioase. Mult spor !! 🙂
Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2008/06/focaccia-picanta-crescente.html
0 Comentarii