Aluat :
400 g faina
140 ml lapte caldut
25 ml apa calduta
50 ml ulei de masline
7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
1 lgt rasa de zahar
2 lgt rase de sare
1 ou mediu
Umplutura :
sunca, salam, bacon etc..
cascaval felii, telemea..
ardei cubulete, masline verzi, masline negre, ceapa verde…
Uns deasupra :
1 ou (sau 1 galbenus +1 lg lapte)
Mod de preparare :
Aluat : Intr-un castron punem ingredientele (cu exceptia uleiului de masline) si le framantam bine, apoi adaugam uleiul framantand pana cand este incorporat complet si obtinem un aluat elastic.
Acoperim cu folie alimentara castronul in care punem aluatul si lasam la dospit 1h30 min.
Aluatul il intindem pe masa pe care am presarat putina faina, intr-o forma dreptunghiulara. Peste aluat asezam felii de sunca sau salam, mortadella, bacon etc, felii de cascaval sau telemea etc, cubulete de ardei sau masline (cam ce avem prin frigider), rulam strand si cu ajutorul unui cutit taiem 6 rondele (chiar 7 ).
Rondelele le asezam intr-o forma de cozonac (11*30 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt, in „picioare”.
Lasam la dospit pana cresc, acoperim cu un prosop curat, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute (pana se rumeneste frumos deasupra).
Lasam sa se raceasca putin, apoi feliem si servim. Este foarte bun atat cald cat si rece 🙂
Spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2013/04/cozonac-sarat-si-un-concurs-pentru-voi.html
0 Comentarii