Cozonac sarat

DSC_0081

 

Aluat :

400 g faina

140 ml lapte caldut

25 ml apa calduta

50 ml ulei de masline

7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)

1 lgt rasa de zahar

2 lgt rase de sare

1 ou mediu

 

Umplutura :

sunca, salam, bacon etc..

cascaval felii, telemea..

ardei cubulete, masline verzi, masline negre, ceapa verde…

 

Uns deasupra :

1 ou (sau 1 galbenus +1 lg lapte)

 

Mod de preparare :

   Aluat : Intr-un castron punem ingredientele (cu exceptia uleiului de masline) si le framantam bine, apoi adaugam uleiul framantand pana cand este incorporat complet si obtinem un aluat elastic.

DSC_0002 DSC_0004

Acoperim cu folie alimentara castronul in care punem aluatul si lasam la dospit 1h30 min.

DSC_0007

Aluatul il intindem pe masa pe care am presarat putina faina, intr-o forma dreptunghiulara. Peste aluat asezam felii de sunca sau salam, mortadella, bacon etc, felii de cascaval sau telemea etc, cubulete de ardei sau masline (cam ce avem prin frigider), rulam strand si cu ajutorul unui cutit taiem 6 rondele (chiar 7 ).

DSC_0008 DSC_0012

Rondelele le asezam intr-o forma de cozonac (11*30 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt, in „picioare”.

DSC_0013

Lasam la dospit pana cresc, acoperim cu un prosop curat, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute (pana se rumeneste frumos deasupra).

DSC_0015 DSC_0019

 

Lasam sa se raceasca putin, apoi feliem si servim. Este foarte bun atat cald cat si rece 🙂

DSC_0052

 

 

DSC_0081

 

Spor la incercat reteta ! 🙂

 

Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2013/04/cozonac-sarat-si-un-concurs-pentru-voi.html

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6