Coronite rasucite
IMG_0319
Aluat :
550 g faina 
25 g drojdie proaspata
300 ml lapte caldut
9 lg ulei de masline
1, 5 lg zahar
1 lgt sare
1 ou
 
Uns deasupra:
125 g unt moale
1 galbenus
2 lg iaurt 
susan
 
Mod de preparare :
       Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam peste ea lapte caldut si putina faina, cat sa obtinem consistenta unei smantanai. Lasam sa dospeasca circa 15 minute.
       Intr-un castron cernem faina si adaugam restul ingredientelor . Framantam circa 15 minute, acoperim aluatul obtinut cu un prosop si lasam sa creasca timp de 40 minute.
 
IMG_0261
 
 
IMG_0262
IMG_0263
 
       Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il cantarim si apoi il impartim in 12 bile egale.
 
IMG_0264
IMG_0267
 
       Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie ovala, pe care o taiem pe lungime, fasii late de circa 1 cm, ungem cu untul moale de la temperatura camerei (eu am ras si putina branza maturata cu trufe), apoi rulam oblic. Rasucim astfel incat sa obtinem un melc. Cu jumatate din cantitatea de unt ungem rasucitele pe interior si cu jumatate le ungem pe exterior.
 
IMG_0271
 
IMG_0275
 
       Galbenusul de oul il amestecam cu iaurtul si ungem rasucitele cu el. Presaram susan deasupra si lasam sa mai creasca circa 15 minute in tava, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius circa 25-30 minute.
 
IMG_0278
IMG_0280
 
       Lasam sa se raceasca apoi le servim . 
 
IMG_0319
IMG_0301
 
Spor la pregatiti reteta ! 🙂
Foarte buune !
 
Sursa : http://www.pokhas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=511:coronite-rasucite&catid=3:patiserie-panificatie&Itemid=8
 
Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10