Aluaturi sarate
Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

citește mai mult
Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

citește mai mult
Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

citește mai mult
Scones cu rosii uscate

Scones cu rosii uscate

Ingrediente : 200 g faina 1 lgt praf de copt 1/2 lgt sare 1/8 lgt piper macinat 50 g unt rece 6 rosii uscate in ulei 50 g branza telemea 1-2 fire ceapa verde 200 ml lapte batut   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam faina, sarea, piperul si praful de...

citește mai mult
Ochelari cu telemea

Ochelari cu telemea

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 200 ml lapte caldut 2 oua 1 lgt zahar 1 lgt sare 70 g unt topit   Umplutura : 300 g telemea de vaca rasa 1 legatura marar verde tocat 1 ou   Uns deasupra : 1 galbenus 2 lg lapte seminte de mac, chimen, susan...

citește mai mult
Cozonac sarat

Cozonac sarat

  Aluat : 400 g faina 140 ml lapte caldut 25 ml apa calduta 50 ml ulei de masline 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata) 1 lgt rasa de zahar 2 lgt rase de sare 1 ou mediu   Umplutura : sunca, salam, bacon etc.. cascaval felii, telemea.. ardei...

citește mai mult
Rulouri cu parmezan si oregano

Rulouri cu parmezan si oregano

 Aluat :500 g faina230 ml apa calduta25 g drojdie proaspata25 g untura75 g unt topit10 g sare50 g zahar1 lg mare oregano (sau rozmarin...) Umplutura :75 g parmezan ras Uns deasupra :1 ou  Mod de preparare :       Aluat : drojdia o sfaramam putin si o amestecam cu 1...

citește mai mult
Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana

Ingrediente :400 g foi de placinta500 g telemea de vaca putin sarata500 g smantana5 oua150 g unt topit Mod de preparare :        Radem telemeaua de vaca si o amestecam cu 300 ml smantana. Impartim in 5 si lasam deoparte.        Avem in pachet 14 foi de placinta. Vom...

citește mai mult
Coronite rasucite

Coronite rasucite

Aluat :550 g faina 25 g drojdie proaspata300 ml lapte caldut9 lg ulei de masline1, 5 lg zahar1 lgt sare1 ou Uns deasupra:125 g unt moale1 galbenus2 lg iaurt susan Mod de preparare :       Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam peste ea...

citește mai mult
Barcute sarate cu branza si marar

Barcute sarate cu branza si marar

 Aluat :650 g faina2 lg rase zahar2 lgt sare10 g drojdie uscata2 oua300 ml lapte100 ml ulei Umplutura :500 g cas sau telemea2 ouamarar verde tocatsare (optional) Uns deasupra :1 ou Mod de preparare :       Umplutura : casul sau telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri...

citește mai mult
Cuiburi pufoase cu telemea

Cuiburi pufoase cu telemea

 Aluat :550 g faina1 plic drojdie uscata (7 g)1+1/2 lgt sare2 lg zahar1 ou1 albus250 ml lapte caldut130 ml ulei de masline Umplutura :250 g telemea de vaca1 ou2 lg patrunjel proaspat tocat Uns deasupra :50 g unt topit1 galbenus de ou1 lgt lapte Mod de preparare...

citește mai mult
Turte cu telemea

Turte cu telemea

Ingrediente :250 g faina1/2 plic praf de copt (5 g)125 g telemea de vaca1/2 lgt rasa de sare225 g iaurt Mod de preparare :Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de copt si sarea si amestecam . Peste ele, adaugam telemeaua de vaca rasa pe ochiurile mari si...

citește mai mult
Toad in the hole -„Vizuina broastei”

Toad in the hole -„Vizuina broastei”

  Aluat : 250 g faina 1/2 lgt praf de copt 1/2 plic drojdie uscata (3.5 g) 150 ml lapte caldut 2 oua 1/2 lgt sare   Umplutura : 4 carnati cabanos 1 ceapa medie 1/2 legatura patrunjel verde tocat 3 oua 3 lg smantana sare piper 2 lg parmezan ras   Mod de...

citește mai mult
Placinta floare cu carne

Placinta floare cu carne

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7 g) 200 ml lapte 100 ml apa 3 lg ulei 1 lgt zahar 1 lgt sare   Umplutura : 300 g piept de pui 200 g ciuperci champignons 1 ceapa 400 ml bulion 1 capatana usturoi sare piper patrunjel busuioc 1 ou 3 lg parmezan ras 3 lg...

citește mai mult
Painici cu branza si marar

Painici cu branza si marar

Ingrediente : 600 g faina 300 ml lapte caldut 150 g branza de vaci 25 g drojdie proaspata 2 lg unt 1 lgt zahar 1 lgt sare 2 lg marar verde tocat Uns deasupra : 1 ou Mod de preparare : Drojdia o amestecam cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina. O lasam la...

citește mai mult
Cornulete cu chimen

Cornulete cu chimen

Ingrediente : 550 g faina 250 g margarina 15 g drojdie proaspata 80 -100 ml lapte caldut 1/2 lgt zahar 1 lgt sare Uns deasupra : 1 oua seminte de chimen Mod de preparare : Pregatim maia : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si...

citește mai mult
Paine rapida

Paine rapida

Ingrediente : 400 g faina 230-250 ml apa calduta 4 lg ulei 7 g drojdie uscata / 25 g drojdie proaspata 10 g zahar 8 g sare Citeste mai mult ... >>> Uns deasupra : apa calduta Mod de preparare : Maia : amestecam drojdia prospata cu zaharul, putina apa calduta...

citește mai mult
Evantai sarat umplut

Evantai sarat umplut

  Aluat : 500 g faina 125 ml lapte 125 ml apa 1 ou 1 lgt miere 1 lgt sare 50 g unt 20 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata) Citeste mai mult ... >>> Umplutura : cascaval ras/telemea sunca feliata/salam felii/mortadella Uns deasupra : 1 galbenus 2 lg lapte...

citește mai mult
Chiftele in aluat

Chiftele in aluat

Aluat : 800 g faina 40 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 400 ml lapte caldut 1 ou 1/2 sare 75 g unt topit Citeste mai mult ... >>> Umplutura : 500 g carne de porc macinata 1 ceapa 3 catei usturoi 2 lg ulei boia dulce sare piper chimen maghiran 50 ml vin rosu 1...

citește mai mult
Geantak

Geantak

Geantak (Placinta tatareasca cu carne ) Aluat : 1 kg faina 1/2 lgt sare 600 ml apa calduta (sau 3 cesti iaurt) 25 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 5 lg ulei Citeste mai mult ... >>> Umplutura : 1 kg carne vita (sau pui) 4 cepe sare piper cimbru menta 4 lg apa...

citește mai mult

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6