Turte prajite

DSC_0028

Aluat :

500 g faina

1 ou

50 ml apa calduta

200 ml lapte caldut

1 lg zahar

1 lgt rasa sare

25 g drojdie proaspata

 

Umplutura :

gem de prune (mai gros)

 

ulei pentru prajit

 

Mod de preparare :

   Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam apoi apa calduta si putina faina. Lasam sa dospeasca, apoi o adaugam la restul ingredientelor si framantam pana cand obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul obtinut sa creasca circa 1 ora (pana isi dubleaza volumul).

Cu ajutorul sucitorului intindem aluatul, apoi taiem dreptunghiuri. pe fiecare dreptunghi asezam putin gem de prune . Coacem turtele obtinute in ulei. Le scoatem pe un prosop de harie pentru a lua excesul de ulei.

DSC_0025

Se pot umple si cu branza de vaci amestecata cu zahar si ou sau cu branza de burduf amestecata cu ou(caz in care vor fi sarate) . Sunt absolut delicioase oricum.

DSC_0028

DSC_0065

DSC_0055

 

Sursa mea : bunica mea, mama Salea.

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4