Aluat :
500 g faina
1 ou
50 ml apa calduta
200 ml lapte caldut
1 lg zahar
1 lgt rasa sare
25 g drojdie proaspata
Umplutura :
gem de prune (mai gros)
ulei pentru prajit
Mod de preparare :
Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam apoi apa calduta si putina faina. Lasam sa dospeasca, apoi o adaugam la restul ingredientelor si framantam pana cand obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul obtinut sa creasca circa 1 ora (pana isi dubleaza volumul).
Cu ajutorul sucitorului intindem aluatul, apoi taiem dreptunghiuri. pe fiecare dreptunghi asezam putin gem de prune . Coacem turtele obtinute in ulei. Le scoatem pe un prosop de harie pentru a lua excesul de ulei.
Se pot umple si cu branza de vaci amestecata cu zahar si ou sau cu branza de burduf amestecata cu ou(caz in care vor fi sarate) . Sunt absolut delicioase oricum.
Sursa mea : bunica mea, mama Salea.
0 Comentarii