Tarta rustica cu mere

DSC_0179 Aluat :

225 g faina

150 g unt rece

3 lg rase zahar

1 vf lgt sare

1 lg apa f rece

 

Umplutura :

500 g mere

3 lg zahar

zeama de la 1/2 lamaie

1/2 lgt scortisoara

1 lgt unt

1 lg faina

 

Uns deasupra :

1 ou batut

zahar

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluat: intr-un robot punem faina, sarea si untul rece taiat cubulete. Dam cateva impulsuri pana obtinem firimituri, apoi adaugam lingura de apa f rece, treptat, pana cand aluatul se aduna. Bila de aluat o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1 ora (sau la congelator pentru 15-20 minute).

DSC_0098 DSC_0099 DSC_0106

Intre timp ne ocupam de umplutura : curatam merele, le taiem in 2, scoatem semintele, apoi taiem felii subtiri. Stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele. Adaugam zaharul si scortisoara si lasam deoparte.

DSC_0107

Aluatul il intindem pe o hartie de copt, cu sucitorul. Daca mai cere putina faina, presaram deasupra pentru a nu se lipi aluatul de sucitor. Peste mere mai adaugam faina amestecata cu bucatica de unt (le amestecam cu varfurile degetor). Merele le asezam peste aluat, lasand o marginine de circa 3 cm, margine pe care o ridicam peste mere, prin pliere.

DSC_0109

DSC_0110

DSC_0111

Marginile tartei le ungem cu ou batut (sau galbenus de ou), apoi presaram putin zahar.

DSC_0114

Coacem tarta in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius , circa 25-30 minute.

DSC_0121

Lasam tarta sa se raceasca, pudram marginile, apoi feliem.

DSC_0124

DSC_0179

DSC_0187

DSC_0176

 

Rapida si delicioasa ! Spor la prajiturit !!

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5