Tarta rustica cu mere

DSC_0179 Aluat :

225 g faina

150 g unt rece

3 lg rase zahar

1 vf lgt sare

1 lg apa f rece

 

Umplutura :

500 g mere

3 lg zahar

zeama de la 1/2 lamaie

1/2 lgt scortisoara

1 lgt unt

1 lg faina

 

Uns deasupra :

1 ou batut

zahar

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluat: intr-un robot punem faina, sarea si untul rece taiat cubulete. Dam cateva impulsuri pana obtinem firimituri, apoi adaugam lingura de apa f rece, treptat, pana cand aluatul se aduna. Bila de aluat o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1 ora (sau la congelator pentru 15-20 minute).

DSC_0098 DSC_0099 DSC_0106

Intre timp ne ocupam de umplutura : curatam merele, le taiem in 2, scoatem semintele, apoi taiem felii subtiri. Stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele. Adaugam zaharul si scortisoara si lasam deoparte.

DSC_0107

Aluatul il intindem pe o hartie de copt, cu sucitorul. Daca mai cere putina faina, presaram deasupra pentru a nu se lipi aluatul de sucitor. Peste mere mai adaugam faina amestecata cu bucatica de unt (le amestecam cu varfurile degetor). Merele le asezam peste aluat, lasand o marginine de circa 3 cm, margine pe care o ridicam peste mere, prin pliere.

DSC_0109

DSC_0110

DSC_0111

Marginile tartei le ungem cu ou batut (sau galbenus de ou), apoi presaram putin zahar.

DSC_0114

Coacem tarta in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius , circa 25-30 minute.

DSC_0121

Lasam tarta sa se raceasca, pudram marginile, apoi feliem.

DSC_0124

DSC_0179

DSC_0187

DSC_0176

 

Rapida si delicioasa ! Spor la prajiturit !!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
943
1179
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest