Aluat :
200 g faina
200 g migdale macinate
150 g unt
1 ou
1 lgt praf de copt
1 lgt otet
80 g zahar pudra
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 lg apa rece
Umplutura :
250 g Ricotta
400 ml smantana fermentata
4 oua
10 lg zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
400 g smochine proaspete
1 plic zahar vanilat
4 lg cognac
2 lg zeama de lamaie
Mod de preparare :
Taiem smochinele in sferturi, le asezam pe o farfurie intinsa, apoi le stropim cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si cognacul. Lasam deoparte.
Aluat : faina, migdalele macinate, zaharul pudra si untul moale de la temperatura camerei le framantam cu varfurile degetelor, pana obtinem un aluat sfarimicios. Adaugam restul ingredientelor si framantam . Daca mai trebuie, mai punem 1-2 lg faina. Acoperim cu folie alimentara si dam aluatul obtinut la frigider pentru circa 30 minute.
Umplutura : amestecam toate ingredientele .
Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm), tapetata cu hartie de copt.Peste aluat turnam umplutura, iar peste ea asezam bucatile de smochine. Coacem tarta, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 1 ora (pana cand umplutura se intareste).
Lasam sa se raceasca, apoi feliem.
Spor la prajiturit ! 🙂
Deci……………nu mă pot opri din salivat, ;))) arată atât de bine. Nu sunt cine ştie ce „cofetăreasă”, dar cred că am să încerc şi eu să fac reţeta ta în weekend. Nu pare foarte dificilă. Sper să-mi iasă. Mulţumesc frumos.
Zile frumoase cu soare în suflet
nu are ce sa nu iasa 🙂 spor !