Tarta cu smochine si migdale

Aluat :

200 g faina

200 g migdale macinate

150 g unt

1 ou

1 lgt praf de copt

1 lgt otet

80 g zahar pudra

coaja rasa de la 1/2 lamaie

2 lg apa rece

Umplutura :

250 g Ricotta

400 ml smantana fermentata

4 oua

10 lg zahar

coaja rasa de la 1 lamaie

2 plicuri zahar vanilat

400 g smochine proaspete

1 plic zahar vanilat

4 lg cognac

2 lg zeama de lamaie

Mod de preparare :

Taiem smochinele in sferturi, le asezam pe o farfurie intinsa, apoi le stropim cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si cognacul. Lasam deoparte.

Aluat : faina, migdalele macinate, zaharul pudra si untul moale de la temperatura camerei le framantam cu varfurile degetelor, pana obtinem un aluat sfarimicios. Adaugam restul ingredientelor si framantam . Daca mai trebuie, mai punem 1-2 lg faina. Acoperim cu folie alimentara si dam aluatul obtinut la frigider pentru circa 30 minute.

Umplutura : amestecam toate ingredientele .

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm), tapetata cu hartie de copt.Peste aluat turnam umplutura, iar peste ea asezam bucatile de smochine. Coacem tarta, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 1 ora (pana cand umplutura se intareste).

Lasam sa se raceasca, apoi feliem.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

2 Comentarii

  1. Sanda

    Deci……………nu mă pot opri din salivat, ;))) arată atât de bine. Nu sunt cine ştie ce „cofetăreasă”, dar cred că am să încerc şi eu să fac reţeta ta în weekend. Nu pare foarte dificilă. Sper să-mi iasă. Mulţumesc frumos.
    Zile frumoase cu soare în suflet

    Răspuns
    • miremirc

      nu are ce sa nu iasa 🙂 spor !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...