Tarta cu smochine si migdale

Aluat :

200 g faina

200 g migdale macinate

150 g unt

1 ou

1 lgt praf de copt

1 lgt otet

80 g zahar pudra

coaja rasa de la 1/2 lamaie

2 lg apa rece

 

Umplutura :

250 g Ricotta

400 ml smantana fermentata

4 oua

10 lg zahar

coaja rasa de la 1 lamaie

2 plicuri zahar vanilat

 

400 g smochine proaspete

1 plic zahar vanilat

4 lg cognac

2 lg zeama de lamaie

 

Mod de preparare :

Taiem smochinele in sferturi, le asezam pe o farfurie intinsa, apoi le stropim cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si cognacul. Lasam deoparte.

Aluat : faina, migdalele macinate, zaharul pudra si untul moale de la temperatura camerei le framantam cu varfurile degetelor, pana obtinem un aluat sfarimicios. Adaugam restul ingredientelor si framantam . Daca mai trebuie, mai punem 1-2 lg faina. Acoperim cu folie alimentara si dam aluatul obtinut la frigider pentru circa 30 minute.

Umplutura : amestecam toate ingredientele .

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm), tapetata cu hartie de copt.Peste aluat turnam umplutura, iar peste ea asezam bucatile de smochine. Coacem tarta, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 1 ora (pana cand umplutura se intareste).

Lasam sa se raceasca, apoi feliem.

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Sanda

    Deci……………nu mă pot opri din salivat, ;))) arată atât de bine. Nu sunt cine ştie ce „cofetăreasă”, dar cred că am să încerc şi eu să fac reţeta ta în weekend. Nu pare foarte dificilă. Sper să-mi iasă. Mulţumesc frumos.
    Zile frumoase cu soare în suflet

    Răspuns
    • miremirc

      nu are ce sa nu iasa 🙂 spor !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6