Strudel cu mere

Ingrediente :
400 g foi de placinta
9 mere mari (aproximativ1,5 kg)
15 lg zahar
5 lg rase gris
scortisoara
120 g unt topit sau ulei

Decor :
zahar pudra

Mod de preparare :

Curatam merele si le dam pe razatoarea mare.

Ungem fiecare foaia cu unt topit(asezam 3 foi de placinta), punem merele (le stoarcem in pumn ca sa scoatem sucul de mere inainte de a le aseza pe foaie), 3 lg de zahar, 1 lgt gris si scortisoara dupa gust .

In pachet sunt 15 foi, deci ne vor iesi 5 rulouri cu mere. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Capetele le apasam usor sau le rulam in interior..

Dupa ce am asezat toate rulourile cu mere in tava le ungem cu unt topit.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius circa 35 minute, pana se rumenesc usor deasupra. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor si le acoperim cu o foaie de copt, peste asezam un prosop de bucatarie umezit, alt prosop uscat si lasam sa se raceasca . Rulourile reci le cernem cu zahar pudra si feliem.

Delicioasa! 🙂

Spor la prajiturit !!

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...