Ingrediente :
400 g foi de placinta
1.5 kg dovleac ras
zahar
gris
scortisoara
zahar pudra
ulei pentru uns foile
Mod de preparare :
Pensulam cu ulei o foaie, apoi o asezam pe a doua, pensulam din nou cu ulei, apoi asezam umplutura astfel :
5 linguri pline cu dovleac ras + 3 linguri zahar+1 lg gris+1/4 lgt scortisoara macinata. Intindem pe toata foaia umplurura, apoi rulam si asezam in tava mare de aragaz. Eu am avut 13 foi in olie si am obtinut 6 strudele, unul avand 3 foi. Dupa ce am format toate strudelele , le-am pensulat cu ulei, dar nu foarte mult, apoi am copt in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pana se rumenesc usor deasupra .
Dupa ce s-au copt strudelele, le acoperim cu un prosop umezit cu apa si stors foarte bine. Lasam asa pana se racesc, apoi feliem, asezam pe un platou si pudram cu zahar pudra deasupra sau pudram cu zahar direct in tava de aragaz.
Super mega delicioase !! Spor la prajiturit ! 🙂
Arata fantastic si o fotografie pe masura….Craciun fericit!!!!!!!!!!!
Se apropie sfarsitul postului dar eu una nu mai rezist, as fi mancat ceva dulce si bun, si ma bucur ca am gasit reteta asta, imi place dovleacul atunci cand e gatit cum trebuie 🙂
Craciun fericit!