Ingrediente :
400 g foi de placinta
650 g branza de vaci grasa
3 oua
6 lg zahar
2 lg gris
50 g stafide aurii
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
100 g unt
Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Intr-un castron amestecam branza de vaci, zaharul, ouale, grisul, coaja de lamaie, esenta de vanilie si stafidele.
Eu am avut 15 foi , si am format 5 strudele cu ele. Am suprapus 3 foi de placinta pe care le-am stropit cu unt topit si racorit. Pe laterala scurta a foii am pus circa 5 lg din branza dulce, apoi am rulat si am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu celelalte 4 foi. Ungem strudelele cu unt topit, apoi dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 190 grade Celsius, circa 40-45 minute, adica pana devin aurii deasupra. Dupa ce scoatem tava din cuptor, acoperim cu o hartie de copt, apoi cu un prosop de bucatarie curat umezit bine si cu alt prosop uscat. Lasam asa de seara pana dimineata, apoi cernem deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.
Spor la prajiturit ! 🙂
Mulțumesc 🙂