Aluat :
100 g unt
150 g zahar
2 oua mici
1/4 lgt sare
100 ml smantana (20%)
esenta de vanilie
400 g faina
1 lgt praf de copt
Umplutura :
200 g branza de vaci
1 lg smantana
1 albus
esenta de vanilie
3 lg zahar
1,5 lg faina
Uns :
1 galbenus
Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Umplutura : amestecam toate ingredientele.
Aluat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand sau 1 ou mare, apoi sarea, esenta de vanilie, smantana, iar la urma faina amestecata cu praful de copt, cernute. Framantam un aluat moale si elastic, pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 20 minute. Scoatem aluatul din folie si il taiem in 2. O parte o punem in folie la frigider, iar o parte o impartim in 6 parti egale si intindem 6 discuri cu d=10 cm. La fel procedam si cu celalaltan bucata de aluat. Trebuie sa obtinem 12 discuri. Pe jumatate din fiecare disc de aluat punem cate 1 lg din umplutura, apoi aducem partea goala de aluat peste umplutura. Ungem cu galbenus de ou si dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 20 minute. Pana se rumenesc usor deasupra. Reci, le pudram cu zahar pudra.
Sochniki sunt o delicatesa traditionala ukrainiana. Umplutura poate fi imbogatita si cu fructe : afine, cirese, capsuni. Se servesc ca desert langa ceai.
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa : http://valeriesfood.md/blog/sochiniki-copturi-cu-branza/
0 Comentarii