Sochniki -copturi cu branza

Aluat :

100 g unt

150 g zahar

2 oua mici

1/4 lgt sare

100 ml smantana (20%)

esenta de vanilie

400 g faina

1 lgt praf de copt

 

Umplutura :

200 g branza de vaci

1 lg smantana

1 albus

esenta de vanilie

3 lg zahar

1,5 lg faina

 

Uns :

1 galbenus

 

Decor :

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Umplutura : amestecam toate ingredientele.

Aluat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand sau 1 ou mare, apoi sarea, esenta de vanilie, smantana, iar la urma faina amestecata cu praful de copt, cernute. Framantam un aluat moale si elastic, pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 20 minute. Scoatem aluatul din folie si il taiem in 2. O parte o punem in folie la frigider, iar o parte o impartim in 6 parti egale si intindem 6 discuri cu d=10 cm. La fel procedam si cu celalaltan bucata de aluat. Trebuie sa obtinem 12 discuri. Pe jumatate din fiecare disc de aluat punem cate 1 lg din umplutura, apoi aducem partea goala de aluat peste umplutura. Ungem cu galbenus de ou si dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 20 minute. Pana se rumenesc usor deasupra. Reci, le pudram cu zahar pudra.

Sochniki sunt o delicatesa traditionala ukrainiana. Umplutura poate fi imbogatita si cu fructe : afine, cirese, capsuni. Se servesc ca desert langa ceai.

Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa : http://valeriesfood.md/blog/sochiniki-copturi-cu-branza/

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7