Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Ingrediente :

800 g aluat de foietaj

6 galbenusuri

7 lg zahar

600 ml lapte

esenta de vanilie

3 lg faina

2 lg amidon alimentar

 

Uns deasupra :

1 ou batut

 

Decor :

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Intr-o cratita punem galbenusurile, zaharul, le amestecam bine, adaugam faina si amidonul alimentar, amestecand mereu, apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.  punem crema la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore inainte de a umple rulourile.

Eu am avut in pachet 2 foi de 400 g. Am impartit foaia in 12 fasii lungi de 25 cm.

Fiecare fasie de aluat am rulat-o in jurul formei de inox pentru rulouri. Eu am improvizat din folie de aluminiu (l= 10-12 cm).

Am asezat rulourile in tava mare de aragaz (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt la distanta unele de altele, deoarece in timpul coacerii , rulourile se vor mari in dimensiune.

Ungem cu ou batut sau galbenus fiecare rulou, apoi dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade celsius, circa 20 minute.

Lasam rulourile sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui pos le umplem cu crema de vanilie. Deasupra cernem zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Servim imediat sau dupa ce se racesc.

Rulourile cu crema de vanilie sunt un desert care se face rapid si usor.

Spor la prajiturit ! 🙂

2 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat   Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie   Mod de...