Ingrediente :
800 g aluat de foietaj
6 galbenusuri
7 lg zahar
600 ml lapte
esenta de vanilie
3 lg faina
2 lg amidon alimentar
Uns deasupra :
1 ou batut
Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Intr-o cratita punem galbenusurile, zaharul, le amestecam bine, adaugam faina si amidonul alimentar, amestecand mereu, apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. punem crema la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore inainte de a umple rulourile.
Eu am avut in pachet 2 foi de 400 g. Am impartit foaia in 12 fasii lungi de 25 cm.
Fiecare fasie de aluat am rulat-o in jurul formei de inox pentru rulouri. Eu am improvizat din folie de aluminiu (l= 10-12 cm).
Am asezat rulourile in tava mare de aragaz (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt la distanta unele de altele, deoarece in timpul coacerii , rulourile se vor mari in dimensiune.
Ungem cu ou batut sau galbenus fiecare rulou, apoi dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade celsius, circa 20 minute.
Lasam rulourile sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui pos le umplem cu crema de vanilie. Deasupra cernem zahar vanilat cu aroma de vanilie.
Servim imediat sau dupa ce se racesc.
Rulourile cu crema de vanilie sunt un desert care se face rapid si usor.
Spor la prajiturit ! 🙂
Super buna
mersi 🙂