Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Ingrediente :

800 g aluat de foietaj

6 galbenusuri

7 lg zahar

600 ml lapte

esenta de vanilie

3 lg faina

2 lg amidon alimentar

 

Uns deasupra :

1 ou batut

 

Decor :

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Intr-o cratita punem galbenusurile, zaharul, le amestecam bine, adaugam faina si amidonul alimentar, amestecand mereu, apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.  punem crema la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore inainte de a umple rulourile.

Eu am avut in pachet 2 foi de 400 g. Am impartit foaia in 12 fasii lungi de 25 cm.

Fiecare fasie de aluat am rulat-o in jurul formei de inox pentru rulouri. Eu am improvizat din folie de aluminiu (l= 10-12 cm).

Am asezat rulourile in tava mare de aragaz (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt la distanta unele de altele, deoarece in timpul coacerii , rulourile se vor mari in dimensiune.

Ungem cu ou batut sau galbenus fiecare rulou, apoi dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade celsius, circa 20 minute.

Lasam rulourile sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui pos le umplem cu crema de vanilie. Deasupra cernem zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Servim imediat sau dupa ce se racesc.

Rulourile cu crema de vanilie sunt un desert care se face rapid si usor.

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4