Placinta cu iaurt
400 g foi de placinta
8 oua
900 g iaurt gras
350 g zahar
2 lg gris
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
100 ml rom (optional)
100 g stafide aurii (optional)
Uns foile :
150 g unt
Decor :
2-3 lg zahar pudra
Mod de preparare Placinta cu iaurt :
Punem stafidele intr-un bol mic si le acoperim cu rom .(2 ore) Pentru cui ii plac stafidele.
Foile de placinta le scoatem de la congelator si le lasam la temperatura camerei sa se dezghete (aproximativ 1 ora si jumatate) sau folosim foi refrigerate.
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul spuma , mixand pana se topeste, circa 5-8 minute. Peste aceasta spuma de oua adaugam grisul, amestecand cu o lingura, apoi iaurtul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Amestecam tot cu lingura. Cine doreste stafide in compozitie, le adauga la sfarsit.
Tava (25×35 cm; pentru o placinta mai inalta putem folosi tava 20×30 cm) in care vom coace placinta o ungem cu unt topit (folosindu-ne de o pensula de silicon), intindem o foaie de placinta unsa cu ulei, si inca vreo 2-3 foi unse pe rand fiecare, apoi cateva plonice din compozitie, din nou foi unse si compozitie, apoi finalizam cu cateva foi unse cu unt topit. Putem imparti foile in 2,le pensulam cu unt topit, intindem compozitia, apoi restul de foi, unse pe rand.
Dam la cuptor pana se rumenesc foile, apoi scoatem prajitura si o acoperim cu un prosop. Lasam placinta acoperita pana se raceste, apoi o taiem si o pudram cu zahar pudra.
Excelent de buna ! 🙂
Super placinta, inca n-am facut-o dar o am in plan de multa vreme :)) Cine stie cand o sa ma apuc de ea, asa ca, pana atunci, imi incant privirile cu pozele tale 😉
Este fff buna aceasta placinta si se face usor! 🙂
Weekend placut, te pup!
Mmmmm arata nemaipomenit!