Aluat :
400 g faina
50 g zahar
150 g unt moale
200 ml smantana
1 lgt praf de copt
1/2 zeama de lamaie
1 ou
1 galbenus
coaja rasa de la 1 lamaie
Umplutura :
1,5 kg dovleac ras
300 g zahar
1 lgt scortisoara
50 g gris
Decor:
1 albus
1 lgt zahar
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul , untul moale si framantam cu varfurile degetelor. Incorporam apoi oul si galbenusul de ou, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, smantana si framantam cat sa obtinem un aluat. Impartim aluatul in 2 bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam la frigider pentru 1 ora (sau la congelator pentru 15 minute).
Pe masa infainata intindem cu sucitorul prima foaie de aluat de dimensiunea tavii de copt (27*40 cm), apoi o rulam pe sucitor si o asezam cu grija in tava.
Umplutura : amestecam toate ingredientele.
Intindem si a doua foaie de aluat , o rulam pe sucitor si o asezam peste umplutura.
Decor: albusul cu zaharul il batem cu furculita, apoi il intindem cu o pensula peste ultima foaie intepata cu furculita.
Coacem placinta in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 1h. Lasam sa se raceasca, apoi o feliem.
Absolut delicioasa 🙂
Sursa : http://www.retetecriminale.ro/placinta-cu-dovleac/
0 Comentarii