Placinta cu dovleac si scortisoara

DSC_0021

Aluat :

400 g faina

50 g zahar

150 g unt moale

200 ml smantana

1 lgt praf de copt

1/2 zeama de lamaie

1 ou

1 galbenus

coaja rasa de la 1 lamaie

 

Umplutura :

1,5 kg dovleac ras

300 g zahar

1 lgt scortisoara

50 g gris

 

Decor:

1 albus

1 lgt zahar

 

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul , untul moale si framantam cu varfurile degetelor. Incorporam apoi oul si galbenusul de ou, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, smantana si framantam cat sa obtinem un aluat. Impartim aluatul in 2 bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam la frigider pentru 1 ora (sau la congelator pentru 15 minute).

DSC_0008 DSC_0009

Pe masa infainata intindem cu sucitorul prima foaie de aluat de dimensiunea tavii de copt (27*40 cm), apoi o rulam pe sucitor si o asezam cu grija in tava.

Umplutura : amestecam toate ingredientele.

Intindem si a doua foaie de aluat , o rulam pe sucitor si o asezam peste umplutura.

DSC_0011 DSC_0012

Decor: albusul cu zaharul il batem cu furculita, apoi il intindem cu o pensula peste ultima foaie intepata cu furculita.

DSC_0013

Coacem placinta in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 1h. Lasam sa se raceasca, apoi o feliem.

DSC_0014 DSC_0019

DSC_0021 DSC_0055 DSC_0037

 

Absolut delicioasa 🙂

Sursa : http://www.retetecriminale.ro/placinta-cu-dovleac/

 

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5