Aluat :
600 g faina
25 g drojdie proaspata
280 ml lapte caldut
80 g zahar
4 galbenusuri
1 lgt rasa sare
150 g unt topit
3 lg rom
coaja rasa de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1/2 portocala
Umplutura :
500 g branza de vaci
100 g zahar
3 oua
2 lg rase de amidon alimentar (sau faina)
50 g stafide
1 lg rom
2 lg esenta de vanilie
Uns deasupra :
1 galbenus
2 lg lapte
Mod de preparare :
Aluat : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si putina faina. Amestecam si lasam la dospit pentru 10-15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam ingredientele, inclusiv maia-ua. Framantam timp de 20 minute, apoi impartim aluatul in 2 . Ungem cu putin ulei cele 2 bile de aluat , le asezam in castron si le acoperim cu un prosop. Lasam la crescut pentru 1 ora.
Umplutura : amestecam ingredientele .
Asamblare : o jumatate de aluat il intindem cu mainile in forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Cea de a doua jumatate de aluat o impartim in 2 , formam suluri lungi , le impletim, apoi le asezam de jur inprejurul formei rotunde.
Umplutura o turnam in mijlocul aluatului. Ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Dam la cuptor pasca pentru 30-40 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Dupa ce scoatem pasca din cuptor o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se raceasca.
Paste fericit alaturi de familie si de cei dragi ! 🙂
0 Comentarii