Pasca cu branza si stafide

IMG_8684

 

Aluat :

600 g faina
25 g drojdie proaspata
280 ml lapte caldut
80 g zahar
4 galbenusuri
1 lgt rasa sare
150 g unt topit
3 lg rom
coaja rasa de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1/2 portocala

Umplutura :
500 g branza de vaci
100 g zahar
3 oua
2 lg rase de amidon alimentar (sau faina)
50 g stafide
1 lg rom
2 lg esenta de vanilie

Uns deasupra :
1 galbenus
2 lg lapte

Mod de preparare :
     Aluat : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si putina faina. Amestecam si lasam la dospit pentru 10-15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam ingredientele, inclusiv maia-ua. Framantam timp de 20 minute, apoi impartim aluatul in 2 . Ungem cu putin ulei cele 2 bile de aluat , le asezam in castron si le acoperim cu un prosop. Lasam la crescut pentru 1 ora.

IMG_8647

 

IMG_8648

 

IMG_8650
    Umplutura : amestecam ingredientele .
   Asamblare : o jumatate de aluat il intindem cu mainile in forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Cea de a doua jumatate de aluat o impartim in 2 , formam suluri lungi , le impletim, apoi le asezam de jur inprejurul formei rotunde.

IMG_8656

Umplutura o turnam in mijlocul aluatului.  Ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

IMG_8658

Dam la cuptor pasca pentru 30-40 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

IMG_8663

 

Dupa ce scoatem pasca din cuptor o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se raceasca.

IMG_8664

 

IMG_8684

 

IMG_8699

 

Paste fericit alaturi de familie si de cei dragi ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...