Ingrediente : 500 g faina 100 g untura 2 lg zahar 1 plic drojdie uscata coaja rasa de lamaie 1/2 lgt sare 3 galbenusuri 100 ml lapte caldut Citeste mai mult ... >>> Umplutura : 2 kg mere zahar scortisoara 3 lg zeama de lamaie 2 lg gris Decor : 1 albus spuma 3...
Placinta cu iaurt
Placinta cu iaurt Ingrediente : 400 g foi de placinta 8 oua 900 g iaurt gras 350 g zahar 2 lg gris esenta de vanilie coaja rasa de la 1 lamaie 100 ml rom (optional) 100 g stafide aurii (optional) Uns foile : 150 g unt Decor : 2-3 lg zahar pudra Mod de preparare...
Papanasi din branza de vaci prajiti
Ingrediente : 500 g branza de vaci 200 g faina 2 oua 80 g zahar 1/2 lgt bicarbonat coaja rasa de la 1/2 lamaie 50 g gris un praf sare ulei pentru prajit faina pentru modelat papanasii inghetata de vanilie crema de ciocolata Finetti Mod de preparare : Intr-un...
Cinnamon rolls
Aluat : 500 g faina 20 g drojdie proaspata 60 g zahar 1 lgt miere 60 unt topit si racit 250 ml lapte caldut 1 ou 1 lgt esenta de vanilie un praf de sare Umplutura : 150 unt moale 100 g zahar 1 lgt scortisoara Mod de preparare : Aluat : Pregatim maia-ua : drojdia o...
Ochi de paun
Ochi de paun Aluat : 500 g faina 150 g untura (sau 170 g unt) 30 g drojdie proaspata 150-200 ml lapte caldut 3 galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 1 fiola esenta de vanilie 1 lgt zahar Umplutura : 3 albusuri 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 200 g nuci macinate...
Strudel cu dovleac
Ingrediente : 400 g foi de placinta 1.5 kg dovleac ras zahar gris scortisoara zahar pudra ulei pentru uns foile Mod de preparare : Pensulam cu ulei o foaie, apoi o asezam pe a doua, pensulam din nou cu ulei, apoi asezam umplutura astfel : 5 linguri pline cu dovleac...
Baclava
Baclava Ingrediente : 400 g foi de placinta ulei pentru uns foile Umplutura : 300 g nuci macinate6 lg zahar2 lgt scortisoara Sirop : 400 ml apa 300 g zahar4 lg miere esenta de vaniliecoaja rasa de lamaiezeama de la 1/2 lamaie 50 ml rom Mod de preparare :Ungem o...
Strudel cu mere
Strudel cu mere Ingrediente : 400 g foi de placinta 9 mere mari (aproximativ1,5 kg) 15 lg zahar 5 lg rase gris scortisoara 120 g unt topit sau ulei Decor : zahar pudra Mod de preparare Strudel cu mere : Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Ungem fiecare...
Placinta cu mere
Placinta cu mere Aluat : 500 g faina, 200 g unt, 1 galbenus, 6 lg zahar, 1 lg otet, putina sare, 1 lg praf de copt, 200 ml smantana Umplutura : 1,5 kg mere, 4 lg zahar, 2 lg gris, 1 lgt scortisoara, 1 albus de ou Mod de preparare Placinta cu mere : Ptr.aluat...
Cornuri cu gem
Ingrediente : 500 g faina, 250 ml lapte caldut, 1 plic drojdie uscata, 4 lg miere, 25 g unt, 1 ou ptr uns gem de prune (sau altul...) Mod de preparare : Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in...
Cuib de viespi ( Pumni )
Cuib de viespi ( Pumni ) Aluatul : 575g faina 30 g drojdie proaspata 30 g zahar 50 ml ulei 5 galbenusuri 200 ml lapte caldut 100 ml apa calduta putina sare coaja rasa de la 1 lamaie Umplutura : 200 g unt 100 g zahar Sirop : 500 ml lapte 200 g zahar 1 plic zahar...
Branzoaice
Branzoaice Aluat : 1 kg faina 4 oua 50 g drojdie proaspata (sau 2 plicuri drojdie uscata Dr.Oetker) 400 ml lapte 150 g unt topit 5 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat Umplutura: 1/2 kg branza de vaci grasa 2 oua, zahar dupa gust (5-6 lg) 2 plicuri zahar vanilat, coaja...
Comentarii recente