Aluaturi dulci
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt Ingrediente : 400 g foi de placinta 8 oua 900 g iaurt gras 350 g zahar 2 lg gris esenta de vanilie coaja rasa de la 1 lamaie 100 ml rom (optional) 100 g stafide aurii (optional) Uns foile : 150 g unt Decor : 2-3 lg zahar pudra Mod de preparare...

citește mai mult
Papanasi din branza de vaci prajiti

Papanasi din branza de vaci prajiti

Ingrediente : 500 g branza de vaci 200 g faina 2 oua 80 g zahar 1/2 lgt bicarbonat coaja rasa de la 1/2 lamaie 50 g gris un praf sare   ulei pentru prajit faina pentru modelat papanasii inghetata de vanilie crema de ciocolata Finetti Mod de preparare : Intr-un...

citește mai mult
Cinnamon rolls

Cinnamon rolls

Aluat : 500 g faina 20 g drojdie proaspata 60 g zahar 1 lgt miere 60 unt topit si racit 250 ml lapte caldut 1 ou 1 lgt esenta de vanilie un praf de sare Umplutura : 150 unt moale 100 g zahar 1 lgt scortisoara Mod de preparare : Aluat :  Pregatim maia-ua : drojdia o...

citește mai mult
Ochi de paun

Ochi de paun

Aluat : 500 g faina 150 g untura (sau 170 g unt) 30 g drojdie proaspata 150-200 ml lapte caldut 3 galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 1 fiola esenta de vanilie 1 lgt zahar Umplutura : 3 albusuri 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 200 g nuci macinate ( sau mac...

citește mai mult
Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1.5 kg dovleac ras zahar gris scortisoara zahar pudra ulei pentru uns foile Mod de preparare :  Pensulam cu ulei o foaie, apoi o asezam pe a doua, pensulam din nou cu ulei, apoi asezam umplutura astfel : 5 linguri pline cu dovleac...

citește mai mult
Baclava

Baclava

Baclava    Ingrediente : 400 g foi de placinta ulei pentru uns foile Umplutura :  300 g nuci macinate6 lg zahar2 lgt scortisoara Sirop :  400 ml apa 300 g zahar4 lg miere esenta de vaniliecoaja rasa de lamaiezeama de la 1/2 lamaie 50 ml rom Mod de preparare :Ungem o...

citește mai mult
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Ingrediente : 400 g foi de placinta 9 mere mari (aproximativ1,5 kg) 15 lg zahar 5 lg rase gris scortisoara 120 g unt topit sau ulei Decor : zahar pudra Mod de preparare : Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Ungem fiecare foaia cu unt topit(asezam 3 foi de...

citește mai mult
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Placinta cu mere  Aluat : 500 g faina, 200 g unt, 1 galbenus, 6 lg zahar, 1 lg otet, putina sare, 1 lg praf de copt, 200 ml smantana Umplutura : 1,5 kg mere, 4 lg zahar, 2 lg gris, 1 lgt scortisoara, 1 albus de ou  Mod de preparare Placinta cu mere :         Ptr.aluat...

citește mai mult
Cornuri cu gem

Cornuri cu gem

Ingrediente : 500 g faina, 250 ml lapte caldut, 1 plic drojdie uscata, 4 lg miere, 25 g unt, 1 ou ptr uns gem de prune (sau altul...) Mod de preparare : Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in...

citește mai mult
Cuib de viespi ( Pumni )

Cuib de viespi ( Pumni )

Cuib de viespi ( Pumni ) Aluatul : 575g faina 30 g drojdie proaspata 30 g zahar 50 ml ulei 5 galbenusuri 200 ml lapte caldut 100 ml apa calduta putina sare coaja rasa de la 1 lamaie Umplutura : 200 g unt 100 g zahar Sirop : 500 ml lapte 200 g zahar 1 plic zahar...

citește mai mult
Branzoaice

Branzoaice

Branzoaice Aluat : 1 kg faina 4 oua 50 g drojdie proaspata (sau 2 plicuri drojdie uscata Dr.Oetker) 400 ml lapte 150 g unt topit 5 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat Umplutura: 1/2 kg branza de vaci grasa 2 oua, zahar dupa gust (5-6 lg) 2 plicuri zahar vanilat, coaja...

citește mai mult

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2