Aluat :
600 g faina
30 g drojdie proaspata
8 lg zahar
250-300 ml lapte caldut
2 oua
8 lg ulei (sau unt topit)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1/4 lgt sare
Uns deasupra :
1 ou
100 ml miere lichida
1 lgt scortisoara
8 lg nuci macinate
Mod de preparare :
Aluat : pregatim maia-ua : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si faina. Lasam la dospit 10-15 minute.( eu am facut portie dubla ) .
Intr-un castron cernem faina si adaugam celelalte ingrediente, untul topit (sau uleiul) se incorporeaza ultimul. Framantam (15 minute) pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Aluatul il lasam la crescut, timp de 30 minute, acoperit cu un prosop curat, ferit de curenti de aer rece.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il rulam sul si taiem bucati , din care facem cifra 8.
Mucenicii ii lasam in tava la dospit pentru 20 minute, apoi ii ungem cu ou batut si ii dam la cuptor, pana se rumenesc.
Mucenicii fierbinti ii pensulam cu miere lichida amestecata cu scortisoara, iar deasupra presaram nuci macinate.
Lasam mucenicii sa se racoreasaca putin si ii servim.
Pentru cine doreste Mucenicii insiropati : 200 ml apa, 100 g zahar si 2 lg miere se fierb pe foc, timp de 3-5 minute.
Pofta buna ! 🙂
0 Comentarii