Mucenici moldovenesti

IMG_8005

Aluat :
600 g faina
30 g drojdie proaspata
8 lg zahar
250-300 ml lapte caldut
2 oua
8 lg ulei (sau unt topit)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1/4 lgt sare

 

Uns deasupra :
1 ou

100 ml miere lichida
1 lgt scortisoara
8 lg nuci macinate

 

Mod de preparare :

             Aluat : pregatim maia-ua : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si faina. Lasam la dospit 10-15 minute.( eu am facut portie dubla ) .
Intr-un castron cernem faina si adaugam celelalte ingrediente, untul topit (sau uleiul) se incorporeaza ultimul. Framantam (15 minute) pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Aluatul il lasam la crescut, timp de 30 minute, acoperit cu un prosop curat, ferit de curenti de aer rece.

IMG_7834

IMG_7835

IMG_7837

IMG_7908

Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il rulam sul si taiem bucati , din care facem cifra 8.

IMG_7910

Mucenicii ii lasam in tava la dospit pentru 20 minute, apoi ii ungem cu ou batut si ii dam la cuptor, pana se rumenesc.

IMG_7913

IMG_7914

Mucenicii fierbinti ii pensulam cu miere lichida amestecata cu scortisoara, iar deasupra presaram nuci macinate.

IMG_7915

IMG_7938

Lasam mucenicii sa se racoreasaca putin si ii servim.

IMG_7924

IMG_7973

IMG_8005

Pentru cine doreste Mucenicii insiropati : 200 ml apa, 100 g zahar si 2 lg miere se fierb pe foc, timp de 3-5 minute.

Pofta buna ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...