Melcisori cu cocos
Aluat :
500 g faina
20 g drojdie proaspata
100 ml lapte
1 lgt zahar
4 galbenusuri
un praf de sare
200 g unt
50 g untura
1 plic praf de copt (10 g)
Umplutura :
4 albusuri
250 g zahar
100 g cocos
Decor :
zahar pudra
Mod de preparare Melcisori cu cocos :
Aluat : drojdia proaspata o frecam cu zaharul, pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si lasam sa dospeasca pentru circa 15 minute.
Faina, impreuna cu untul moale si untura le framantam cu varfurile degetelor; peste adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Aluatul il impartim in 4 parti, pe care le acoperim cu folie alimentara si le dam la frigider pentru 30 minute .
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, intre 2 folii alimentare .
Umplutura : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma cocos-ul. Amestecam cu o spatula. Umplutura o impartim in 4 si ungem fiecare bucata de aluat.
Rulam ajutandu-ne de folia alimentara, apoi feliem cu un cutit bine ascutit. Asezam melcisorii in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.
Coacem melcisorii in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute, pana se rumenesc usor deasupra.
Melcisorii usor calduti ii tavalim prin zahar pudra.
Sunt absolut deliciosi.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu cocos :
0 Comentarii