Melcisori cu cocos

Melcisori cu cocos

Melcisori cu cocos

Aluat :

500 g faina

20 g drojdie proaspata

100 ml lapte

1 lgt zahar

4 galbenusuri

un praf de sare

200 g unt

50 g untura

1 plic praf de copt (10 g)

 

Umplutura :

4 albusuri

250 g zahar

100 g cocos

 

Decor :

zahar pudra

 

Mod de preparare Melcisori cu cocos :

Aluat : drojdia proaspata o frecam cu zaharul, pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si lasam sa dospeasca pentru circa 15 minute.

Faina, impreuna cu untul moale si untura le framantam cu varfurile degetelor; peste adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Aluatul il impartim in 4 parti, pe care le acoperim cu folie alimentara si le dam la frigider pentru 30 minute .

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, intre 2 folii alimentare .

Umplutura : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma cocos-ul. Amestecam cu o spatula.  Umplutura o impartim in 4 si ungem fiecare bucata de aluat.

Rulam ajutandu-ne de folia alimentara, apoi feliem cu un cutit bine ascutit. Asezam melcisorii in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.

Coacem melcisorii in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Melcisorii usor calduti ii tavalim prin zahar pudra.

Melcisori cu cocos

Melcisori cu cocos

Melcisori cu cocos

Melcisori cu cocos

 

Sunt absolut deliciosi.

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete cu cocos :

Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata

Prajitura Tosca

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat   Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie   Mod de...