Gogosi in caramel

IMG_7790

Aluat :
500 g faina
230 ml lapte caldut
40 g unt topit
100 g zahar
1/2 lgt rasa de sare
20 g drojdie proaspata
1 lg rom
2 galbenusuri
coaja rasa de la 1/2 lamaie

Umplutura :
9 prune (de la congelator)
zahar pudra

Uns forma de copt si gogosile :
unt

Caramel :
6 lg zahar
6 lg apa
2 lg unt

Mod de preparare :
Aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte caldut si putina faina. Lasam la dospit pentru 15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam toate ingredientele (zaharul topit in laptele caldut) , untul topit si racorit se incorporeaza la sfarsit. Framantam un aluat elastic si omogen (15 minute am framantat eu), pe care il lasam la dospit in castron, acoperit cu un prosop curat, timp de 30 minute, la loc ferit de curenti de aer reci.

IMG_7711

IMG_7713

IMG_7714

IMG_7715

Aluatul dospit il cantarim si apoi il impartim in 9 parti. Din fiecare parte forma bile de aluat, pe care apoi le intindem cu sucitorul, iar in mijloc asezam o pruna (fara samburi) in care punem 1/2 lgt zahar pudra. Eu am pus putin zahar si peste pruna.. Formam bila si o asezam in forma unsa cu unt moale.

IMG_7716

IMG_7717

IMG_7718

Lasam gogosile la crescut pentru 15 minute, apoi le ungem cu unt deasupra si le dam la cuptor, pana se rumenesc frumos.
Caramel : caramelizam cele 6 lg de zahar, apoi adaugam apa si lasam pe foc mic pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam 2 lg de unt, amestecand pana se topeste untul. Acest caramel il turnam in spatiul dintre gogosile fierbinti, scoase din cuptor. Acoperim cu un prosop curat si lasam gogosile sa se raceasca, apoi le putem servim 🙂

IMG_7720

IMG_7723

IMG_7790

IMG_7793

Sursa mea : Revista Click Nr.8/aug.2012.
O reteta super buna si pufoasa.
Pofta buna ! 🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4