Gogosi cu branza coapte

IMG_7539

Ingrediente :
300 g faina
225 g branza de vaci
coaja rasa de la 1 lamaie
40 g zahar
1 plic zahar vanilat
7 g drojdie uscata (15 g drojdie proaspata).
100 ml lapte

 

Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
Intr-un castron framantam toate ingredientele, pana obtinem un aluat omogen. Lasam aluatul la dospit pentru 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop curat sau folie alimentara, la loc ferit de curent de aer rece.

IMG_7495

IMG_7496

IMG_7505

Rasturnam aluatul dospit pe masa pe care am presarat faina. Pudram si deasupra cu putina faina (eu am pus putin cam multa) si intindem aluatul cu mainile, intr-un strat de 1-1,5 cm. Decupam cu ajutorul unei forme rotunde de inox (d=6 cm) .

IMG_7507

IMG_7509

Gogosile le asezam intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Lasam gogosile la dospit pentru circa 45 minute, apoi le dam la cuptor pentru 20 minute.

IMG_7513

IMG_7518

Dupa ce le-am scos din cuptor le acoperim cu un prosop curat (10 minute), apoi le pudra cu zahar pudra cu aroma de vanilie din abundenta. Aluatul in interior nu este prea dulce, dar se compenseaza cu zaharul din exterior 🙂

IMG_7524

IMG_7536

IMG_7539

Sursa

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1319
571
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest