Ingrediente :
300 g faina
225 g branza de vaci
coaja rasa de la 1 lamaie
40 g zahar
1 plic zahar vanilat
7 g drojdie uscata (15 g drojdie proaspata).
100 ml lapte
Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Intr-un castron framantam toate ingredientele, pana obtinem un aluat omogen. Lasam aluatul la dospit pentru 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop curat sau folie alimentara, la loc ferit de curent de aer rece.
Rasturnam aluatul dospit pe masa pe care am presarat faina. Pudram si deasupra cu putina faina (eu am pus putin cam multa) si intindem aluatul cu mainile, intr-un strat de 1-1,5 cm. Decupam cu ajutorul unei forme rotunde de inox (d=6 cm) .
Gogosile le asezam intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Lasam gogosile la dospit pentru circa 45 minute, apoi le dam la cuptor pentru 20 minute.
Dupa ce le-am scos din cuptor le acoperim cu un prosop curat (10 minute), apoi le pudra cu zahar pudra cu aroma de vanilie din abundenta. Aluatul in interior nu este prea dulce, dar se compenseaza cu zaharul din exterior 🙂
0 Comentarii