Cuib de viespi ( Pumni )

Aluatul :
575g faina
30 g drojdie proaspata
30 g zahar
50 ml ulei
5 galbenusuri
200 ml lapte caldut
100 ml apa calduta
putina sare
coaja rasa de la 1 lamaie

Umplutura :
200 g unt
100 g zahar

Sirop :
500 ml lapte
200 g zahar
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare :

Ptr.aluat : frecam zaharul cu drojdia pana cand se lichefiaza si amestecam cu apa calduta apoi lasam la dospit cam 15 minute; dupa ce a dospit punem intr-un castron mai mare faina apoi toate ingredientele din lista impreuna cu maia-ua si framanatam cam 10 minute. Formam din aluat o bila, acoperim cu un prosop curat si punem la dospit aproximativ 1 ora.

Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2 si intindem fiecare parte in grosime de cca 1 cm.

Ptr.crema : amestecam untul cu zaharul (nu este necesar ca zaharul sa fie topit) apoi il impartim in 2 si intindem cu un cutit peste foile de aluat .

Cine doreste poate presara peste crema de unt : nuca de cocos, nuci macinate, scortisoara, cacao etc. Eu i-am lasat simpli.
Foile unse le rulam frumos si taiem rondele de cca 4 cm grosime pe care le punem cu partea taiata in sus una langa alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Taiem cu ajutorul unu fir de ata, pe care il trecem pe sub rolul de aluat, la 4 cm, trecand capetele dintr-o parte in alta, ca si cum am face un nod. Simplu!

Mi-au iesit 15 cuiburi de viespi.
Daca lasam loc intre ele nu cresc frumos, in sus, ci se intind in tava si arata ca si melcisorii cu nuca.

Lasam in tava la dospit cam 20 minute,apoi le dam la cuptor pentru inca 20 minute.

       Ptr.sirop : punem laptele cu zaharul si zaharul vanilat (sau esenta de vanilie) la fiert pana se topeste zaharul. Dupa ce au stat cuiburile de viespi la cuptor 20 de minute punem cu lingura pe fiecare cuib din aceste sirop pana la terminarea lui si mai lasam 10 minute la cuptor.

Sursa mea de inspiratie : Angela . Super reteta !

 

1 Comentariu

  1. Rocsy Ciobanu

    Ce rumeni…mi-am facut un cappucino si asa l-as savura langa un cuibulet!!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1214
701
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest