Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

 

Aluat :

400 g faina

2 oua

sare

coaja rasa de la 1 lamaie

1 lgt esenta de vanilie ( sau 1 fiola )

25 g drojdie proaspata

110 ml lapte caldut

3 lg zahar

Umplutura :

130 g unt

6 lg zahar

150 g nuci macinate grosier

Caramel :

10 lg zahar

 

Mod de preparare Cozonac Rosenkrantz :

 

Caramel : caramelizam cele 10 linguri de zahar intr-o cratita cu d=24 cm, apoi tapetam cu caramel marginile cratitei.

 Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul si cu laptele caldut; faina o cernem si o amestecam cu restul ingredientelor, apoi adaugam maia de mai sus (fara sa o mai lasam la dospit). Framantam un aluat elastic , circa 15-20 minute.

dsc_0577 dsc_0580

Intindem aluatul pe masa infainata, intr-un dreptunghi. Ungem cu umplutura : untul moale de la temperatura camerei il amestecam cu zaharul, apoi presaram deasupra nucile macinate grosier. Apasam cu palmele peste nuci , apoi rulam . Taiem in 6 parti egale .

dsc_0583 dsc_0585 dsc_0586 dsc_0587

Asezam rulourile in cratita cu caramel, apoi lasam la crescut circa 1 ora.

dsc_0588 dsc_0603

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute, apoi acoperim cu hartie de copt (pentru a nu se arde deasupra ) si mai lasam circa 10 minute. Este copt cand ciocanim in el si suna a gol.

dsc_0604

Cratita fierbinte, o rasturnam invers pe un platou neaparat. Nu il lasam sa se raceasca in tava, pentru ca nu vom putea sa-l mai scoatem. Cozonacum il scoatem din cratita cat caramelul este fierbinte si moale.

Cozonac Rosenkrantz

Lasam cozonacul sa se racoreasca, apoi feliem sau rupem din el si servim.

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

 

Un cozonac absolut delicios !! Spor la treaba !! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

https://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html

 

Alte retete de cozonaci :

Cozonac cu aluat oparit

Cozonac cu nuca

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4