Cozonac Rosenkrantz

dsc_0622

Aluat :

400 g faina

2 oua

sare

coaja rasa de la 1 lamaie

1 lgt esenta de vanilie ( sau 1 fiola )

25 g drojdie proaspata

110 ml lapte caldut

3 lg zahar

Umplutura :

130 g unt

6 lg zahar

150 g nuci macinate grosier

Caramel :

10 lg zahar

Mod de preparare :

Caramel : caramelizam cele 10 linguri de zahar intr-o cratita cu d=24 cm, apoi tapetam cu caramel marginile cratitei.

 Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul si cu laptele caldut; faina o cernem si o amestecam cu restul ingredientelor, apoi adaugam maia de mai sus (fara sa o mai lasam la dospit). Framantam un aluat elastic , circa 15-20 minute.

dsc_0577 dsc_0580

Intindem aluatul pe masa infainata, intr-un dreptunghi. Ungem cu umplutura : untul moale de la temperatura camerei il amestecam cu zaharul, apoi presaram deasupra nucile macinate grosier. Apasam cu palmele peste nuci , apoi rulam . Taiem in 6 parti egale .

dsc_0583 dsc_0585 dsc_0586 dsc_0587

Asezam rulourile in cratita cu caramel, apoi lasam la crescut circa 1 ora.

dsc_0588 dsc_0603

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute, apoi acoperim cu hartie de copt (pentru a nu se arde deasupra ) si mai lasam circa 10 minute. Este copt cand ciocanim in el si suna a gol.

dsc_0604

Cratita fierbinte, o rasturnam invers pe un platou neaparat. Nu il lasam sa se raceasca in tava, pentru ca nu vom putea sa-l mai scoatem. Cozonacum il scoatem din cratita cat caramelul este fierbinte si moale.

dsc_0620

Lasam cozonacul sa se racoreasca, apoi feliem sau rupem din el si servim.

dsc_0622 dsc_0626 dsc_0646

Un cozonac absolut delicios !! Spor la treaba !! 🙂

Sursa : http://gabrielacara.blogspot.ro/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1200
788
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest