Cozonac floare cu mac

Cozonac floare cu mac

Aluat :

500 g faina

1 plic drojdie uscata (7 g ) (sau 25 g drojdie proaspata )

200 ml lapte caldut

100 g zahar

1/2 lgt rasa sare

4 galbenusuri

coaja rasa de lamaie

esenta de vanilie

2 lg rom

100 g unt topit

 

Umplutura :

4 albusuri

100 g zahar

200 g mac

75 g stafide

coaja rasa de lamaie

 

Uns deasupra :

1 galbenus de ou

1 lg lapte

 

Mod de preparare :

Aluat : framantam intr-un castron toate ingredientele, cu exceptia untului topit, pe care il adaugam la urma. Framantam circa 20 minute. Asezam aluatul in castron, il ungem cu putin ulei, apoi il acoperim cu un prosop de bucatarie curat . Lasam la dospit circa 1 ora, apoi il rasturnam pe masa unsa cu putin ulei. Mainile le ungem cu ulei si intindem aluatul intr-un dreptunghi 35×50 cm.  Deasupra intindem umplutura.

Umplutura : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand , iar la urma adaugam macul macinat, coaja rasa de lamaie si stafidele inmuiate in apa calduta cu putin rom (1 ora).

Rulam strans aluatul, apoi il impartim in 16-17 bucati si il taiem. Bucatile le asezam intr-o forma rotunda ( d=25 cm ) unsa cu ulei, ca razele de soare, iar in mijloc asezam 3 felii cu miezul in sus.

Lasam cozonacul la dospit pentru inca 30 minute, apoi il ungem cu galbenus amestecat cu lapte si il dam la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute.

Acoperim cozonacul fierbinte cu multe prosoape de bucatarie curate . Il lasam acoperit pana se raceste. Eu l-am lasat de seara pana dimineata.

 

Spor la cozonacit ! 🙂

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6