Cozonac felii cu scortisoara

Cozonac felii cu scortisoara

Aluat :

500 g faina

5 galbenusuri

250 ml lapte caldut

90 g zahar

80 g unt moale

1/2 lgt rasa sare

10 g drojdie uscata

 

Umplutura :

80 g zahar brun

2 lgt scortisoara

90 g unt moale

 

Mod de preparare pentru Cozonac felii cu scortisoara :

 Aluat :  intr-un bol cernem faina, adaugam restul ingredienteleor (untul ramane la sfarsit ) si framantam circa 20 minute. Ungem aluatul cu un strat subtire de ulei, acoperim cu un prosop curata si lasam aluatul sa dospeasca 40 minute. Eu l-am lasat 1 ora.

Rasturnam aluatul pe masa de lucur, il framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi. Ungem aluatul cu umplutura, apoi taiem fasii (late de  circa 7 cm) pe latime, pe care le suprapunem si le taiem din nou, la 8-9 cm (in 4 parti).

Feliile obtinute le asezam in tava (35*10 cm) tapetata cu hartie de copt, unele langa altele .  Lasam cozonacul sa dospeasca inca 30-40 minute. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Scoatem cozonacul din cuptor, il acoperim in mai multe prosoape curate si il lasam sa se raceasca, apoi servim.

Cozonac felii cu scortisoara este un cozonac mai diferit de cozonacul traditional.

Alte retete de cozonaci :

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac floare cu Fineti (Nutella)

Spor la cozonacit ! 🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4