Cozonac felii cu scortisoara
Aluat :
500 g faina
5 galbenusuri
250 ml lapte caldut
90 g zahar
80 g unt moale
1/2 lgt rasa sare
10 g drojdie uscata
Umplutura :
80 g zahar brun
2 lgt scortisoara
90 g unt moale
Mod de preparare pentru Cozonac felii cu scortisoara :
Aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam restul ingredienteleor (untul ramane la sfarsit ) si framantam circa 20 minute. Ungem aluatul cu un strat subtire de ulei, acoperim cu un prosop curata si lasam aluatul sa dospeasca 40 minute. Eu l-am lasat 1 ora.
Rasturnam aluatul pe masa de lucur, il framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi. Ungem aluatul cu umplutura, apoi taiem fasii (late de circa 7 cm) pe latime, pe care le suprapunem si le taiem din nou, la 8-9 cm (in 4 parti).
Feliile obtinute le asezam in tava (35*10 cm) tapetata cu hartie de copt, unele langa altele . Lasam cozonacul sa dospeasca inca 30-40 minute. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Scoatem cozonacul din cuptor, il acoperim in mai multe prosoape curate si il lasam sa se raceasca, apoi servim.
Cozonac felii cu scortisoara este un cozonac mai diferit de cozonacul traditional.
Alte retete de cozonaci :
Spor la cozonacit ! 🙂
0 Comentarii