Cozonac cu rahat
Aluat :
500 g faina
7 g drojdie uscata
200 ml lapte caldut
100 g zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
2 lg rom
4 galbenusuri
1/2 lgt rasa sare
100 g unt topit
Umplutura :
rahat bucatele
Uns deasupra:
1 galbenus
3 lg lapte
Mod de preparare :
Aluat : intr-un bol cernem faina apoi adaugam restul ingredienteleor, cu exceptia untului. Framantam bine, apoi adaugam untul treptat. Framantam circa 20 minute. Ungem aluatul cu ulei si acoperim bolul cu un prosop curat. Lasam la dospit 40 minute. Rasturnam aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei (ungem si mainile cu ulei). Impartim aluatul in 2 si il intindem cu mainile . Pe fiecare bucata de aluat asezam bucatele de raha. Rulam strans, apoi impletim cele 2 suluri. Asezam cozonacul in tava (35*10 cm) tapetata cu hartie de copt si il lasam la crescut pentru inca 3- minute. Ungem cu galbenus de ou amestecat cu laptele caldut. Dam cozonacul la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Daca vedem ca surafata cozonacului se prajeste prea tare, dupa 25 minute il acoperim cu o hartie de copt .
Dupa ce am scos cozonacul din cuptor, il acoperim cu mai multe prosoape curate si il lasam cateva ore sa se raceasca sau de seara pana dimineata.
Cozonacul cu rahat este un cozonac pufos, usor de facut si absolut delicios, umplut cu multe bucatele de rahat colorat.
Alte retete de cozonac le gasiti accesand linkurile :
Spor la cozonacit !!! 🙂
0 Comentarii
Confirmări/Notificări