Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat

Aluat :

500 g faina

7 g drojdie uscata

200 ml lapte caldut

100 g zahar

esenta de vanilie

coaja rasa de lamaie

2 lg rom

4 galbenusuri

1/2 lgt rasa sare

100 g unt topit

 

Umplutura :

rahat bucatele

 

Uns deasupra:

1 galbenus

3 lg lapte

 

Mod de preparare :

Aluat : intr-un bol cernem faina apoi adaugam restul ingredienteleor, cu exceptia untului. Framantam bine, apoi adaugam untul treptat. Framantam circa 20 minute. Ungem aluatul cu ulei si acoperim bolul cu un prosop curat. Lasam la dospit 40 minute. Rasturnam aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei (ungem si mainile cu ulei). Impartim aluatul in 2 si il intindem cu mainile . Pe fiecare bucata de aluat asezam bucatele de raha. Rulam strans, apoi impletim cele 2 suluri. Asezam cozonacul in tava (35*10 cm) tapetata cu hartie de copt si il lasam la crescut pentru inca 3- minute. Ungem cu galbenus de ou amestecat cu laptele caldut. Dam cozonacul la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Daca vedem ca surafata cozonacului se prajeste prea tare, dupa 25 minute il acoperim cu o hartie de copt .

Dupa ce am scos cozonacul din cuptor, il acoperim cu mai multe prosoape curate si il lasam cateva ore sa se raceasca sau de seara pana dimineata.

Cozonacul cu rahat este un cozonac pufos, usor de facut si absolut delicios, umplut cu multe bucatele de rahat colorat.

Alte retete de cozonac le gasiti accesand linkurile :

Cozonac cu caramel si cacao

Cozonac felii cu scortisoara

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac sarat

Cozonac cu nuca

Spor la cozonacit !!! 🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Romanian traditional food to try in Bucharest – 2 – George's Apartment - […] http://miremirc.ro/2017/10/25/cozonac-cu-rahat-2/ […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4