Cozonac cu caramel si cacao

Cozonac cu caramel si cacao

Cozonac cu caramel si cacao

Aluat :

500 g faina

100 g zahar

un praf de sare

4 galbenusuri

100 g unt topit

coaja rasa de la o portocala

esenta de vanilie

25 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata)

220 ml lapte

1 lg cacao

 

Umplutura :

1 conserva lapte condensat indulcit (397 g)

 

Uns deasupra :

1 galbenus

1 lgt zahar

 

Mod de preparare :

Drojdia o frecam cu 1 lg zahar, adaugam apoi putin lapte caldut si putina faina. Amestecam bine si lasam sa dospeasca circa 15 minute.

Cernem faina, si adaugam toate ingredientele, cu exceptia untului topit si racorit, Framantam bine, apoi adaugam untul topit treptat. Framantam circa 20 minute. Aluatul obtinut il impartim in 2 : o parte ramane alba, iar in cealalata parte de aluat adaugam pudra de cacao si daca e necesar putin lapte caldut. Ambele aluaturi le ungem cu putin ulei si le lasam la dospit circa 40 minute.

Bila de aluat alba o impartim in si bila de cacao la fel.

Ungem masa de lucru cu putin ulei, la fel si mainile si intindem aluatul alb. Separat intindem si aluatul maro. Foaia maro o asezam peste foaia alba. Deasupra ungem cu 1/2 caramel din conserva. (Conserva de caramel se fierbe intr-o oala cu multa apa, circa 3 ore, din momentul fierberii. Stingem focul si lasam conserva in apa sa se raceasca.) Procedam la fel si cu celelalte 2 aluaturi. Obtinem 2 suluri pe care le rasucim si le asezam in tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt.

Deasupra ungem cu galbenus de ou, facem cateva taieturi deasupra cozonacului, apoi presaram zahar. Lasam cozonacul la crescut circa 30 minute, apoi il coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 50 minute. Daca observam cozonacul ca se prajeste desupra, punem o hartie de copt peste el.

Cozonac cu caramel si cacao

Cozonacul cu crema caramel si cacai scos din cuptor il invelim in multe prosoape curate de bucatarie si il lasam sa se raceasca.

Cozonac cu caramel si cacao

Feliem cu un cutit bine ascutit si servim.

Cozonac cu caramel si cacao

Cozonac cu caramel si cacao

Cozonac cu caramel si cacao

 

Super delicios ! Spor la cozonacit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Cozonac cu cremă caramel

Alte retete de cozonac :

Cozonac floare cu mac

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac sarat

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. mobilier birouri

    mmmm … pacat ca nu mai avem timpul necesar sa facem macar saptamanal cate o prajitura, cozonac, placinta … ce trece timpul si noi prinsi doar cu munca

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6