Cozonac cu branza de vaci
Aluat :
800 g faina
350-400 ml lapte caldut
50 g drojdie proaspata
3 oua
120 g unt topit
150 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
1/2 lgt rasa de sare
2 plicuri zahar vanilat
 
Umplutura :
500 g branza de vaci
2 oua
4 lg zahar
2 lg gris
2 plicuri zahar vanilat
50 g stafide (inmuiate in rom)
 
Uns deasupra :
1 ou
 
Mod de preparare :
       Aluat : pregatim maia-ua : drojdia o amestecam cu 2 lg zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putin lapte caldut si 2-3 lg faina. Amestecam si lasam sa creasca circa 10-15 minute .
       Cernem faina intr-un castron mare, adaugam restul ingredientelor, cu exceptia untului topit si framantam circa 10 minute, apoi incorporam treptat untul topit si caldut. Framantam inca 10 -15 minute, pudram aluatul cu faina si lasam la dospit pentru 1 ora.
 
 
 
 
   
       Impartim aluatul in 4 . Intindem fiecare bucata de aluat, o ungem cu umplutura (amestecam toate ingredientele), o rulam , apoi rasucim cate 2 roluri cu branza. Obtinem 2 cozonaci. Asezam in forme tapetate cu hartie de copt .
 
 
  
       Mai lasam cozonacii sa creasca pentru circa 30 minute, ii pensulam cu ou batut si apoi ii dam la cuptor pentru circa 40-45 minute. 
 
 
  
       II lasam sa se raceasca apoi ii feliem.
 
 
 
 
 
       Spor la pregatiti reteta ! 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6