Cozonac cu branza de vaci
Aluat :
800 g faina
350-400 ml lapte caldut
50 g drojdie proaspata
3 oua
120 g unt topit
150 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
1/2 lgt rasa de sare
2 plicuri zahar vanilat
 
Umplutura :
500 g branza de vaci
2 oua
4 lg zahar
2 lg gris
2 plicuri zahar vanilat
50 g stafide (inmuiate in rom)
 
Uns deasupra :
1 ou
 
Mod de preparare :
       Aluat : pregatim maia-ua : drojdia o amestecam cu 2 lg zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putin lapte caldut si 2-3 lg faina. Amestecam si lasam sa creasca circa 10-15 minute .
       Cernem faina intr-un castron mare, adaugam restul ingredientelor, cu exceptia untului topit si framantam circa 10 minute, apoi incorporam treptat untul topit si caldut. Framantam inca 10 -15 minute, pudram aluatul cu faina si lasam la dospit pentru 1 ora.
 
 
 
 
   
       Impartim aluatul in 4 . Intindem fiecare bucata de aluat, o ungem cu umplutura (amestecam toate ingredientele), o rulam , apoi rasucim cate 2 roluri cu branza. Obtinem 2 cozonaci. Asezam in forme tapetate cu hartie de copt .
 
 
  
       Mai lasam cozonacii sa creasca pentru circa 30 minute, ii pensulam cu ou batut si apoi ii dam la cuptor pentru circa 40-45 minute. 
 
 
  
       II lasam sa se raceasca apoi ii feliem.
 
 
 
 
 
       Spor la pregatiti reteta ! 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat   Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie   Mod de...