Cornuri cu ciocolata si migdale
IMG_1262
Aluat :
500 g faina
25 g drojdie proaspata
95 ml ulei
95 ml lapte caldut
95 ml apa calduta
100 ml iaurt 
250 g margarina (sau unt)
1 lgt sare
2 lg zahar
 
Umplutura :
50 g migdale (sau nuci) prajite si tocate
60 g ciocolata neagra bucati
1 lgt scortisoara
3 lg zahar 
 
Uns deasupra :
1 galbenus
2 lg lapte
 
Mod de preparare :
       Umplutura : amestecam toate ingredientele.
 
IMG_1198
 
       Aluat :  Drojdia o amestecam cu 1 lg zahar, putina faina si putin lapte caldut. Lasam sa dospeasca circa 10 minute.
Cernem faina intr-un castron, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam bine , timp de 10 minute. 
 
IMG_1200
IMG_1201
       Lasam aluatul la crescut , circa 1 ora.
 
IMG_1202
       Impartim aluatul crescut, fara sa-l mai framantam , in 16 bile. Fiecare bila o intindem cu sucitorul , presaram deasupra umplutura, rulam si formama cornurile, pe care apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Pensulam cornurile cu galbenus de ou amestecat cu lapte si lasam la crescut pentru inca 20 minute.
 
IMG_1207
IMG_1209
IMG_1212
IMG_1213
       Coacem cornurile in cuptor, la 180 grade Celsius, timp de 20 minute.
 
IMG_1221
IMG_1222
IMG_1262
IMG_1246
IMG_1280
     
 Pofta buna si spor la framantat! 🙂
 
Sursa : http://www.pokhas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=490:coronite-fragede-cu-scortisoara-picaturi-de-ciocolata-si-zahar-brun&catid=3:patiserie-panificatie&Itemid=8
 

3 Comentarii

  1. miremirc

    asa am preluat reteta, dar pt cine doreste poate folosi unt 🙂

    Răspuns
  2. Mariana

    Buna ziua,

    Cantitatea de faina e putina la atatea lichide. Am facut acum aluatul si a trebuit sa mai adaug multa faina (folosesc faina tipul 000). La 285ml lichid si 250gr grasime e nevoie de mai mult de 500gr faina, nu credeti? Revizuiti va rog reteta aluatului si-mi spunti gramajele corecte? Multumesc mult!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1140
883
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest