Cornuri cu ciocolata si migdale
IMG_1262
Aluat :
500 g faina
25 g drojdie proaspata
95 ml ulei
95 ml lapte caldut
95 ml apa calduta
100 ml iaurt 
250 g margarina (sau unt)
1 lgt sare
2 lg zahar
 
Umplutura :
50 g migdale (sau nuci) prajite si tocate
60 g ciocolata neagra bucati
1 lgt scortisoara
3 lg zahar 
 
Uns deasupra :
1 galbenus
2 lg lapte
 
Mod de preparare :
       Umplutura : amestecam toate ingredientele.
 
IMG_1198
 
       Aluat :  Drojdia o amestecam cu 1 lg zahar, putina faina si putin lapte caldut. Lasam sa dospeasca circa 10 minute.
Cernem faina intr-un castron, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam bine , timp de 10 minute. 
 
IMG_1200
IMG_1201
       Lasam aluatul la crescut , circa 1 ora.
 
IMG_1202
       Impartim aluatul crescut, fara sa-l mai framantam , in 16 bile. Fiecare bila o intindem cu sucitorul , presaram deasupra umplutura, rulam si formama cornurile, pe care apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Pensulam cornurile cu galbenus de ou amestecat cu lapte si lasam la crescut pentru inca 20 minute.
 
IMG_1207
IMG_1209
IMG_1212
IMG_1213
       Coacem cornurile in cuptor, la 180 grade Celsius, timp de 20 minute.
 
IMG_1221
IMG_1222
IMG_1262
IMG_1246
IMG_1280
     
 Pofta buna si spor la framantat! 🙂
 
Sursa : http://www.pokhas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=490:coronite-fragede-cu-scortisoara-picaturi-de-ciocolata-si-zahar-brun&catid=3:patiserie-panificatie&Itemid=8
 
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. miremirc

    asa am preluat reteta, dar pt cine doreste poate folosi unt 🙂

    Răspuns
  2. Mariana

    Buna ziua,

    Cantitatea de faina e putina la atatea lichide. Am facut acum aluatul si a trebuit sa mai adaug multa faina (folosesc faina tipul 000). La 285ml lichid si 250gr grasime e nevoie de mai mult de 500gr faina, nu credeti? Revizuiti va rog reteta aluatului si-mi spunti gramajele corecte? Multumesc mult!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4