Cornulete fragede cu gem
Ingrediente :
500 g faina
200 g unt
1 galbenus
6 lg zahar
1 plic praf de copt (10 g)
1 lgt otet
200 ml smantana
un praf de sare
Umplutura :
gem de capsuni cu visine
zahar pudra
Mod de peparare :
Framantam toate ingredientele, apoi impartim aluatul in 2 . Fiecare bucata de aluat o invelim in folie alimentara si le dam la frigider pentru 30 minute. Fiecare bucata de aluat o impartim in 4. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul pe masa cu faina . Asezam deasupra aluatului o farfurioara si decupam cu cutitul de jur imprejurul ei. Cercul de aluat obtinut il taiem in 8 bucato. pe fiecare triunghi obtinut asezam putin gem, apoi rula dinspre exterior spre interior. Asezam cornuletel in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra.
Rapide si delicioase ! Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii