Cornulete cu rahat

DSC_0705

Ingrediente :

200 g unt  (80%)

2 oua

100 ml iaurt

1 lg ulei

450 g faina

1 plic praf de copt

1 lg otet

 

rahat cubulete

 

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam untul moale, adaugam ouale, iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu otetul, apoi faina cernuta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic si usor de lucrat. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora.

DSC_0672

Scoatem aluatul din folie, il rulam sul si il impartim in 4 . Fiecare parte o intindem cu sucitorul pe masa de lucru, apoi o taiem cu un cutit in 16 bucati. Pe fiecare triunghi obtinut, asezam o bucatica de rahat, apoi rulam .

DSC_0673 DSC_0674

Asezam cornuletele in tava mare de aragaz.

DSC_0675

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute.

DSC_0676

Tavalim cornuletele prin zahar pudra.

DSC_0680

DSC_0693

DSC_0705

 

Spor la prajiturit !!  🙂

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6