Cornulete cu rahat

DSC_0705

Ingrediente :

200 g unt  (80%)

2 oua

100 ml iaurt

1 lg ulei

450 g faina

1 plic praf de copt

1 lg otet

 

rahat cubulete

 

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam untul moale, adaugam ouale, iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu otetul, apoi faina cernuta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic si usor de lucrat. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora.

DSC_0672

Scoatem aluatul din folie, il rulam sul si il impartim in 4 . Fiecare parte o intindem cu sucitorul pe masa de lucru, apoi o taiem cu un cutit in 16 bucati. Pe fiecare triunghi obtinut, asezam o bucatica de rahat, apoi rulam .

DSC_0673 DSC_0674

Asezam cornuletele in tava mare de aragaz.

DSC_0675

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute.

DSC_0676

Tavalim cornuletele prin zahar pudra.

DSC_0680

DSC_0693

DSC_0705

 

Spor la prajiturit !!  🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
538
2700
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest