Cornulete bicolore cu cocos
Aluat :
1 kg faina
2 oua
50 g drojdie proaspata
200 ml ulei
1/4 lgt sare
400 ml lapte caldut
1 plic praf de copt (10 g)
4 lg zahar
1 plic zahar vanilat
2 lg cacao
Umplutura :
rahat
gem prune, caise
Sirop :
250 g zahar
125 ml apa
25 g unt
Decor :
120 g cocos
Mod de preparare Cornulete bicolore cu cocos :
Aluat : maia : intr-un bol amestecam drojdia proaspata cu 1 lg zahar pana se lichefiaza, adaugam putin lapte si 1 lg faina. Amestecam si lasam la dospit circa 10 minute.
Restul ingredientelor le punem intr-un castron mare, cu exceptia pudrei de cacao. Framantam un aluat elastic si omogen, pe care il impartim in 2. O parte ramane alba si in cealalta adaugam cacao. Bila alba o impartim in 5 bile, la fel procedam si cu cea de cacao. Lasam la dospit circa 1h30 min.
Cu sucitorul intindem 1 bila alba si 1 bila de cacao.
Peste foaia alba asezam foaia de cacao si invers. Taiem in 8 si la baza fiecarui triunghi obtinut asezam cate o bucatica de rahat sau gem de prune .
Eu am taiat si in 16 parti si au iesit cornulete mai mici.
Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit circa 15-20 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Verificam sa nu se arda.
Si cornuletele mici.
Sirop : punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, amestecam putin sa se topeasca zaharul. Tinem pe foc circa 5 minute. Punem si untul, amestecand sa se topeasca. Luam de pe foc .
Prin siropul fierbinte trecem cornuletele, apoi le tavalim prin cocos.
Cornuletele le asezam pe tava unul langa altul. Cine doreste poate lasa cornuletele fara cocos. Sunt foarte bune oricum 🙂
Si cornuletele mici :
Foarte bune !
Reteta o am din caietul vechi cu retete al mamei mele 🙂
0 Comentarii