Cornulete bicolore cu cocos

Cornulete bicolore cu cocos

Cornulete bicolore cu cocos

 

Aluat :

1 kg faina

2 oua

50 g drojdie proaspata

200 ml ulei

1/4 lgt sare

400 ml lapte caldut

1 plic praf de copt (10 g)

4 lg zahar

1 plic zahar vanilat

2 lg cacao

 

Umplutura :

rahat

gem prune, caise

 

Sirop :

250 g zahar

125 ml apa

25 g unt

 

Decor :

120 g cocos

 

Mod de preparare Cornulete bicolore cu cocos :

     Aluat : maia : intr-un bol amestecam drojdia proaspata cu 1 lg zahar pana se lichefiaza, adaugam putin lapte si 1 lg faina. Amestecam si lasam la dospit circa 10 minute.

Restul ingredientelor le punem intr-un castron mare, cu exceptia pudrei de cacao. Framantam un aluat elastic si omogen, pe care il impartim in 2. O parte ramane alba si in cealalta adaugam cacao. Bila alba o impartim in 5 bile, la fel procedam si cu cea de cacao. Lasam la dospit circa 1h30 min.

DSC_0146 DSC_0149 DSC_0151

DSC_0002

DSC_0001

Cu sucitorul intindem 1 bila alba si 1 bila de cacao.

DSC_0003

Peste foaia alba asezam foaia de cacao si invers. Taiem in 8 si la baza fiecarui triunghi obtinut asezam cate o bucatica de rahat sau gem de prune .

DSC_0004 DSC_0005

Eu am taiat si in 16 parti si au iesit cornulete mai mici.

DSC_0007

Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit circa 15-20 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Verificam sa nu se arda.

DSC_0006 DSC_0009

Si cornuletele mici.

DSC_0011 DSC_0013

Sirop : punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, amestecam putin sa se topeasca zaharul. Tinem pe foc circa 5 minute. Punem si untul, amestecand sa se topeasca. Luam de pe foc .

Prin siropul fierbinte trecem cornuletele, apoi le tavalim prin cocos.

DSC_0014 DSC_0015

Cornuletele le asezam pe tava unul langa altul. Cine doreste poate lasa cornuletele fara cocos. Sunt foarte bune oricum 🙂

DSC_0018

Si cornuletele mici :

DSC_0020 DSC_0024

Cornulete bicolore cu cocos

Cornulete bicolore cu cocos

Cornulete bicolore cu cocos

Cornulete bicolore cu cocos

Cornulete bicolore cu cocos

 

Cornulete bicolore cu cocos

 

 

 

Foarte bune !

Reteta o am din caietul vechi cu retete al mamei mele 🙂

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4