Cornulete bicolore cu cocos

DSC_0069

 

Aluat :

1 kg faina

2 oua

50 g drojdie proaspata

200 ml ulei

1/4 lgt sare

400 ml lapte caldut

1 plic praf de copt (10 g)

4 lg zahar

1 plic zahar vanilat

2 lg cacao

 

Umplutura :

rahat

gem prune, caise

 

Sirop :

250 g zahar

125 ml apa

25 g unt

 

Decor :

120 g cocos

 

Mod de preparare :

     Aluat : maia : intr-un bol amestecam drojdia proaspata cu 1 lg zahar pana se lichefiaza, adaugam putin lapte si 1 lg faina. Amestecam si lasam la dospit circa 10 minute.

Restul ingredientelor le punem intr-un castron mare, cu exceptia pudrei de cacao. Framantam un aluat elastic si omogen, pe care il impartim in 2. O parte ramane alba si in cealalta adaugam cacao. Bila alba o impartim in 5 bile, la fel procedam si cu cea de cacao. Lasam la dospit circa 1h30 min.

DSC_0146 DSC_0149 DSC_0151

DSC_0002

DSC_0001

Cu sucitorul intindem 1 bila alba si 1 bila de cacao.

DSC_0003

Peste foaia alba asezam foaia de cacao si invers. Taiem in 8 si la baza fiecarui triunghi obtinut asezam cate o bucatica de rahat sau gem de prune .

DSC_0004 DSC_0005

Eu am taiat si in 16 parti si au iesit cornulete mai mici.

DSC_0007

Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit circa 15-20 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Verificam sa nu se arda.

DSC_0006 DSC_0009

Si cornuletele mici.

DSC_0011 DSC_0013

Sirop : punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, amestecam putin sa se topeasca zaharul. Tinem pe foc circa 5 minute. Punem si untul, amestecand sa se topeasca. Luam de pe foc .

Prin siropul fierbinte trecem cornuletele, apoi le tavalim prin cocos.

DSC_0014 DSC_0015

Cornuletele le asezam pe tava unul langa altul. Cine doreste poate lasa cornuletele fara cocos. Sunt foarte bune oricum 🙂

DSC_0018

 

Si cornuletele mici :

DSC_0020 DSC_0024

DSC_0030 DSC_0045

DSC_0069

DSC_0041

 

DSC_0073

DSC_0083

Foarte bune !

Reteta o am din caietul vechi cu retete al mamei mele 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
973
1135
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest