Cinnamon rolls

Aluat :
500 g faina
20 g drojdie proaspata
60 g zahar
1 lgt miere
60 unt topit si racit
250 ml lapte caldut
1 ou
1 lgt esenta de vanilie
un praf de sare

Umplutura :
150 unt moale
100 g zahar
1 lgt scortisoara

Mod de preparare :
Aluat : 
Pregatim maia-ua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si lasam la dospit 1 ora.

Dupa 1 ora de dospit, aluatul s-a dublat .

Pentru umplutura : amestecam ingredientele.

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si pe el intindem umplutura.

Rulam aluatul pe lungime si apoik, cu ajutorul unui fir de ata taiem rolurile astfel : trecem firul de ata sub rol, cam la 2 cm , apoi tragem in sens opus firele,ca si cum am face un nod.

Asezam roluril intr-o tava unsa cu putin ulei si hartie pentru copt si le lasam mai 20 de minute .

Dupa 20 de minute :

Dam la cuptorul preaincalzit pentru 15 minute sau pana cand vedeti ca se rumenesc putin .

Cinnamon rolls sunt excelente atat calde cat si reci. leputeti servi langa o ceasca de cafea, sau cappucino, ciocolata calda sau ceai. Super pufoase.

Sursa mea : Laura Adamache .

6 Comentarii

  1. Fancy Cake

    Foarte bune! Le-am facut si saptamana aceasta.

    Răspuns
  2. Craita

    sunt super frumusele!

    Răspuns
  3. Timea

    Mirela le simt de aici aroma de scortisoara! super yumy

    Răspuns
  4. Licuta Marin

    Mmm, tare delicioase!!!Parca le simt aroma!Pupici!

    Răspuns
  5. Mimmi

    Le ador..ti-au iesit super !!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
531
2417
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest