Cinnabon

DSC_1004

Aluat :

10 g drojdie uscata

250 ml lapte caldut

90 g zahar

80 g unt moale

1 lgt rasa sare

2 oua

500 g faina

 

Umplutura :

80 g zahar brun

2 lgt rase scortisoara

90 g unt moale

 

Glazura :

90 g unt

150 g zahar pudra

90 g crema de branza

1/2 lgt esenta de vanilie

 

Mod de preparare :

   Aluat : amestecam laptele caldut cu drojdia uscata, apoi adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat usor lipicios, care sa nu se prinda de mana (am framantat circa 15-20 minute). Aluatul il ungem cu putin ulei, acoperim vasul si lasam la dospit circa 40 minute.

DSC_0968 DSC_0970 DSC_0972

Aluatul crescut il rasturnam pe masa infainata si il framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi (circa 40*50 cm), pe care apoi il ungem cu umplutura (amestecam cele 3 ingrediente). Rulam pe lungime, apoi cu un fir de ata taiem rondele (12 sau 15 bucati), pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la mica distanta unele de altele.

DSC_0973 DSC_0974 DSC_0976

Lasam rulourile sa se odihneasca inca 20 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 20 minute (pana se rumenesc usor deasupra). Intre timp amestecam ingredientele pentru glazura, pana se topeste zaharul. Dupa ce scoatem rulourile fierbinti din cuptor, le ungem cu glazura imediat.

DSC_0977 DSC_0978 DSC_0989 DSC_1004

DSC_1009

Absolut delicioase !!  Spor la prajiturit !!!  🙂

 

Sursa : http://gabrielacara.blogspot.ro/2010/03/rulada-cinanabon.html

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6