Cinnabon

DSC_1004

Aluat :

10 g drojdie uscata

250 ml lapte caldut

90 g zahar

80 g unt moale

1 lgt rasa sare

2 oua

500 g faina

 

Umplutura :

80 g zahar brun

2 lgt rase scortisoara

90 g unt moale

 

Glazura :

90 g unt

150 g zahar pudra

90 g crema de branza

1/2 lgt esenta de vanilie

 

Mod de preparare :

   Aluat : amestecam laptele caldut cu drojdia uscata, apoi adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat usor lipicios, care sa nu se prinda de mana (am framantat circa 15-20 minute). Aluatul il ungem cu putin ulei, acoperim vasul si lasam la dospit circa 40 minute.

DSC_0968 DSC_0970 DSC_0972

Aluatul crescut il rasturnam pe masa infainata si il framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi (circa 40*50 cm), pe care apoi il ungem cu umplutura (amestecam cele 3 ingrediente). Rulam pe lungime, apoi cu un fir de ata taiem rondele (12 sau 15 bucati), pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la mica distanta unele de altele.

DSC_0973 DSC_0974 DSC_0976

Lasam rulourile sa se odihneasca inca 20 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 20 minute (pana se rumenesc usor deasupra). Intre timp amestecam ingredientele pentru glazura, pana se topeste zaharul. Dupa ce scoatem rulourile fierbinti din cuptor, le ungem cu glazura imediat.

DSC_0977 DSC_0978 DSC_0989 DSC_1004

DSC_1009

Absolut delicioase !!  Spor la prajiturit !!!  🙂

 

Sursa : http://gabrielacara.blogspot.ro/2010/03/rulada-cinanabon.html

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat   Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie   Mod de...