Aluat :
10 g drojdie uscata
250 ml lapte caldut
90 g zahar
80 g unt moale
1 lgt rasa sare
2 oua
500 g faina
Umplutura :
80 g zahar brun
2 lgt rase scortisoara
90 g unt moale
Glazura :
90 g unt
150 g zahar pudra
90 g crema de branza
1/2 lgt esenta de vanilie
Mod de preparare :
Aluat : amestecam laptele caldut cu drojdia uscata, apoi adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat usor lipicios, care sa nu se prinda de mana (am framantat circa 15-20 minute). Aluatul il ungem cu putin ulei, acoperim vasul si lasam la dospit circa 40 minute.
Aluatul crescut il rasturnam pe masa infainata si il framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi (circa 40*50 cm), pe care apoi il ungem cu umplutura (amestecam cele 3 ingrediente). Rulam pe lungime, apoi cu un fir de ata taiem rondele (12 sau 15 bucati), pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la mica distanta unele de altele.
Lasam rulourile sa se odihneasca inca 20 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 20 minute (pana se rumenesc usor deasupra). Intre timp amestecam ingredientele pentru glazura, pana se topeste zaharul. Dupa ce scoatem rulourile fierbinti din cuptor, le ungem cu glazura imediat.
Absolut delicioase !! Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa : http://gabrielacara.blogspot.ro/2010/03/rulada-cinanabon.html
0 Comentarii