Castagnole

Ingrediente :

2 oua

75 g unt topit

60 g zahar

50 ml lichior anason (eu am pus rom)

coaja rasa de la 1/2 lamaie

300 g faina

10 g praf de copt

 

Tavalit :

zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos

 

Mod de preparare :

Se framanta toate ingredientele, daca mai trebuie putina faina adaugam 1 lg si framantam un aluat elastic. Il lasam sa se odihneasca circa 15 minute, apoi il rulam, impartim in 4 bucati, iar din fiecare bucata formam un sul lung, din care vom taia bucatele mici, cat o castana. Cu palmele, formam bilute mici de aluat.

Prajim in ulei incins, le scoatem pe un servet de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos.

Castagnolele sunt un desert tipic carnavalului italian. Fiind de marimea unei castane , au primit denumirea de Castagnole.

Foarte bune !! 🙂  Spor la prajiturit !!

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1