Castagnole

Ingrediente :

2 oua

75 g unt topit

60 g zahar

50 ml lichior anason (eu am pus rom)

coaja rasa de la 1/2 lamaie

300 g faina

10 g praf de copt

 

Tavalit :

zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos

 

Mod de preparare :

Se framanta toate ingredientele, daca mai trebuie putina faina adaugam 1 lg si framantam un aluat elastic. Il lasam sa se odihneasca circa 15 minute, apoi il rulam, impartim in 4 bucati, iar din fiecare bucata formam un sul lung, din care vom taia bucatele mici, cat o castana. Cu palmele, formam bilute mici de aluat.

Prajim in ulei incins, le scoatem pe un servet de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos.

Castagnolele sunt un desert tipic carnavalului italian. Fiind de marimea unei castane , au primit denumirea de Castagnole.

Foarte bune !! 🙂  Spor la prajiturit !!

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6