Ingrediente :
2 oua
75 g unt topit
60 g zahar
50 ml lichior anason (eu am pus rom)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
300 g faina
10 g praf de copt
Tavalit :
zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos
Mod de preparare :
Se framanta toate ingredientele, daca mai trebuie putina faina adaugam 1 lg si framantam un aluat elastic. Il lasam sa se odihneasca circa 15 minute, apoi il rulam, impartim in 4 bucati, iar din fiecare bucata formam un sul lung, din care vom taia bucatele mici, cat o castana. Cu palmele, formam bilute mici de aluat.
Prajim in ulei incins, le scoatem pe un servet de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos.
Castagnolele sunt un desert tipic carnavalului italian. Fiind de marimea unei castane , au primit denumirea de Castagnole.
Foarte bune !! 🙂 Spor la prajiturit !!
0 Comentarii